Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТТЯ КИСНЕВОЇ СТАНЦІЇ

Сьогодні у Кам’янсько-Дніпровській міській лікарні відбувся офіційний запуск системи киснепостачання. Функціонування зазначеної системи надасть можливість лікарям Кам’янсько-Дніпровської громади своєчасно виконувати медичні гарантії для пацієнтів з коронавірусною хворобою та забезпечити їх безперервним процесом постачання кисню за допомогою засобів кисневої станції. На відкритті системи киснепостачання були присутні: голова Кам’янсько-Дніпровської громади Володимир Антоненко, народний депутат України Юлія Яцик, голова Василівської райдержадміністрації Андрій Холоша, голова Василівської районної ради Олена Здор, депутати Запорізької обласної ради Наталія Кругляк та Білий Олександр, заступники міського голови, колектив міської лікарні та ЗМІ.
Урочистий захід запуску кисневої станції відкрив головний лікар міської лікарні Олександр Соколовський, який висловив слова щирої вдячності всім, хто долучився до того, щоб станція розпочала свою роботу. Олександр Володимирович зазначив, що потужність станції – 250 літрів кисню на хвилину, що забезпечує потребу в кисневій підтримці щонайменше 20 важкохворих пацієнтів. Вказана станція є однією з небагатьох в країні, які є власне киснегенеруючою, тобто незалежною від зовнішнього постачальника кисню.
Наступним до вітального слова долучився голова громади Володимир Антоненко. Перш за все, він подякував медичним працівникам громади за їх щоденну нелегку працю, висловивши надію, щоб нова киснева станція якомога рідше ставала необхідною жителям нашої громади. Також Володимир Володимирович зазначив, що для виконання проекту реконструкції системи киснепостачання було зроблено багато: від оформлення земельної ділянки та будівель лікарні (під час оформлення дозвільних документів було виявлено відсутність проекту землеустрою на ділянку, на якій розташовано лікарню загальною площею 4,62 га) до отримання всіх технічних дозволів. На реалізацію проекту витрачено майже 2,5 млн грн, які надійшли з державного бюджету. Крім того, з метою забезпечення безперебійної роботи станції, проведено необхідні підготовчі роботи з поточного ремонту електромереж на умовах співфінансування лікарні та міської ради на загальну суму майже 90,0 тис. грн. Також лікарнею придбано бензиновий генератор потужністю 110 кВт вартістю 452,8 тис. грн. Коштом громади (23 тис. грн) замовлено та проведено роботи з оформлення та передачі земельної ділянки в постійне користування Кам’янсько-Дніпровської міської лікарні. Тож багато зусиль людей та ресурсів залучено, щоб сьогодні киснева станція почала працювати.
Володимир Володимирович зауважив, що все це стало можливим завдяки підтримці та роботі великої кількості людей: народного депутата України Юлії Яцик, голові Василівської райдержадміністрації Андрію Холоші, депутатського корпусу Кам’янсько-Дніпровської міської ради, заступника міського голови Михайла Антоника та працівників виконкому міської ради, керівництва та колективу лікарні, підрядних організацій тощо. Голова громади висловив сподівання, що й надалі Кам’янсько-Дніпровську громаду будуть підтримувати як на регіональному, так й на державному рівні, щоб її жителі отримували якісне лікування. Також за сумлінну працю в системі охорони здоров'я, високий професіоналізм під час надання медичної допомоги та відданість справі Почесною грамотою міської ради Володимир Антоненко сьогодні відзначив завідувача відділення анестезиології та інтенсивної терапії Кам’янсько-Дніпровської міської лікарні Любчика Олексія Васильовича.
Свої привітання з нагоди відкриття кисневої станції сказала й народний депутат України Юлія Яцик, яка висловила слова вдячності «ангелам в білих халатах», адже саме вони стоять на передовій у боротьбі з коронавірусною хворобою з перших днів її появи в Україні. Юлія Григорівна наголосила на тому, що вона підтримувала та й надалі у майбутньому всіляко сприятиме розвитку медичної сфери нашої громади. Наразі, завдячуючи Юлії Григорівні, до міської лікарні вже надійшло певне медичне обладнання (цифровий пересувний рентгенівський апарат, клінічний автоматизований аналізатор крові, функціональні ліжка для реанімаційного відділення) та матеріали для належного й комфортного лікування жителів громади.
Тож, після урочистого перерізання червоної стрічкі, усі присутні почули потужні звуки роботи нової кисневої станції Кам’янсько-Дніпровської міської лікарні. Маємо надію, що жителі нашої громади будуть здорові, але, у разі необхідності, станція допоможе врятувати життя не одній людині.

Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна Пшенична

Фото: Валентина Овчатова



П'ятниця, 17 Вересня 2021 17:10 | Переглядів: 350