Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

ІНФОРМАЦІЙНА ГІГІЄНА ПІД ЧАС ВІЙНИ: ЯК ПРОТИДІЯТИ РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ В ІНТЕРНЕТІ

📲 З початком повномасштабного вторгнення росії до України ворог активно використовує інформаційні технології для досягнення своїх цілей. Війна йде щодня не лише на полі бою, але й на інформаційному фронті з російським агресором - в інтернеті постійно з’являються фейки та дезінформація, що є однією з ознак гібридної війни, яку росія веде проти України.

💪Протидія ворожій пропаганді та дезінформації під час війни надзвичайно важлива, оскільки ворог може використовувати кібератаки для проведення пропаганди та дезінформації. Ризики включають можливість впливу на громадську думку через розповсюдження фальшивих новин, маніпулювання соціальними мережами та злам медіаресурсів. Це може призвести до паніки серед населення, зниження морального духу та навіть до поширення розбрату та зневіри в українському суспільстві.

🚫 Дезінформація - це навмисне поширення невірної, маніпулятивної або оманливої інформації з метою введення в оману чи впливу на думку людей, перекручення фактів або створення спотвореного уявлення про події чи ситуації. Дезінформація може використовуватися з різних мотивів, включаючи політичні цілі, підтримки певних поглядів, створення ворожнечі або підрив довіри до джерел інформації. Боротьба з дезінформацією вимагає уважності, перевірки фактів та критичного мислення з боку споживачів інформації.

🧠Щоб формувати власну думку без впливу ворожих маніпуляцій, важливо:

  1. Перевіряти джерела інформації: використовуйте офіційні та довірені джерела новин та перевіряйте інформацію з різних джерел перед тим, як приймати її як факт.
  2. Аналізувати контекст: розглядайте інформацію в контексті історії, обставин та політичних і соціальних умов.
  3. Підтримувати критичний підхід: піддавайте сумніву інформацію, яка суперечить Вашому досвіду або здоровому глузду, і виробляйте звичку аналізувати її критично.
  4. Розвивати медіаграмотність: вивчайте принципи медіаграмотності та відповідно використовуйте їх для оцінки інформації та розрізнення між дезінформацією та правдивою інформацією.
  5. Довіряти фактам, а не емоціям: робіть свої висновки на основі об'єктивних фактів, а не емоційних переконань або стереотипів.


Четвер, 05 Вересня 2024 11:45 | Переглядів: 237