Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

СУПЕРФУД ПО-УКРАЇНСЬКІ

❓Що ж таке «суперфуд»? Хоча цей термін не має нормативного регулювання і має маркетингове, а не наукове походження, він гарно прижився у нашому словнику. Ми використовуємо його для позначення продуктів із високим рівнем поживних, біологічно активних та корисних для здоров’я речовин.

❓Де шукати «суперфуди» - у магазині чи, можливо, у власній коморі? 👉Команда платформи доказової інформації про здоров’я Бережи себе спільно з кандидаткою біологічних наук Оленою Лівінською розповідають про 5 популярних українських автентичних продуктів, які відповідають загальним уявленням про «суперфуди» та не поступаються поживним складом славнозвісним ягодам годжі чи насінню чіа.

🇺🇦 Отже, які українські локальні продукти можна розглядати як «суперфуди»?
✅ Гречка
Цей продукт містить багато білків, повільних вуглеводів, клітковини, вітамінів групи В. Також гречка багата на мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, селен та цинк. Гречана каша чи суп — це збалансоване та поживне харчування.
Буряк
Буряк є гарним джерелом повільних вуглеводів, клітковини, фолієвої кислоти та марганцю. Він також містить нітратні сполуки, які сприяють зниженню артеріального тиску, та пігменти беталаїни з протизапальною активністю. Буряк можна використовувати у багатьох стравах: борщ, салати, буряковий квас.
Гарбуз
Гарбуз багатий на вітамін А, вітамін С і калій. Гарбузове насіння містить білок, ненасичені жирні кислоти, залізо, магній, марганець, фосфор і цинк. Гарбуз зберігається довго і є універсальним продуктом для різних страв.
Квашена капуста
Квашена капуста містить багато вітаміну С, К та молочнокислі бактерії, які виступають природнім біоконсервантом. Вона є гарним прикладом ферментованих продуктів та чудовим варіантом швидкого салату до будь-якого прийому їжі.
Волоські горіхи
Це джерело білків, клітковини, поліненасичених жирних кислот, фолієвої кислоти, вітамінів В1 і В6, заліза, магнію, марганцю, фосфору та цинку. Волоські горіхи можна додавати до салатів, соусів, десертів та перекусів. Експериментуйте!

📲 Детальніше тут.

✍️ Міністерство охорони здоров'я України



П'ятниця, 12 Липня 2024 14:25 | Переглядів: 241