Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

🕓👉 Датою переходу на зимовий час в Україні є остання неділя жовтня. У 2021 році переведення часу відбудеться 31 жовтня. У ніч з суботи на неділю стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.
📅 НА АДАПТАЦІЮ ПОТРІБНО ДВА ТИЖНІ
Експерти кажуть, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але до нового режиму організм звикає все ж досить довго. Лікарі стверджують, що зміна біоритму негативно впливає на здоров’я людини. На адаптацію необхідно близько 2 тижнів, щоб перелаштуватися на новий ритм.
👩‍⚕️ЩО РАДЯТЬ ЛІКАРІ
Після переведення стрілок лікарі радять прокидатися за старим часом. Не засиджуватися на роботі допізна та харчуватися повноцінно. Також більше часу перебувати на свіжому повітрі. У разі переходу на зимовий час можливі погіршення самопочуття, зниження імунітету і порушення сну. Як мінімум один тиждень після переведення годинників більшість українців скаржаться на нездужання, головні болі, стомлюваність і депресивний настрій. Тому за кілька днів до переведення годинників на зимовий час не рекомендується братися за інтенсивні види тренувань.

💁Медики радять у цілому знизити фізичні навантаження, щоб уникнути перевтоми. Напередодні переведення годинників намагайтеся не затримуватися на роботі, відмовитися від важких видів діяльності. Намагайтеся ці дні до переходу на зимовий час відходити до сну на 15 хвилин пізніше. Також бажано виключити з раціону жирну їжу та алкоголь, пити більше води і трав'яного чаю. Як мінімум за годину до сну рекомендується відмовитися від використання гаджетів. Оскільки восени імунітет ослаблений, варто включити у свій раціон більше овочів і фруктів. У сонячний день рекомендовано гуляти на вулиці хоча б 15 хвилин на день для поповнення запасів вітаміну D.
🍁Також корисними будуть прогулянки перед сном. Тепла ванна, масаж або медитація ввечері знімають напругу, втому, допомагають швидко заснути й прокинутися на наступний день повністю відпочилим.



П'ятниця, 29 Жовтня 2021 11:25 | Переглядів: 192