Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

ДІТИ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА, ПОВ’ЯЗАНОГО З КОНФЛІКТОМ (СНПК), МОЖУТЬ ОТРИМАТИ СТАТУС ДИТИНИ ВІЙНИ (ДИТИНИ, ЯКА ПОСТРАЖДАЛА ВНАСЛІДОК ВОЄННИХ ДІЙ ТА ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ)

👉Звернутися по статус можна і після досягнення дитиною повноліття. Оскільки на момент скоєння злочину щодо неї, вона була ще дитиною. Так само і статус, оформлений дитині до досягнення нею повноліття, не втрачається після повноліття.

🔸Щоб звернутися по статус, необхідно мати документи про те, що дитина постраждала від СНПК — має бути відкрите кримінальне провадження за цим фактом. Поліції для відкриття кримінальних проваджень за такими справами достатньо свідчень потерпілих або їх законних представників. Далі з витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань — до Служби у справах дітей. У рішенні зазначаються обставини, за яких дитина постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, за винятком сексуального насильства, яке позначається літерою “А”.

❓Хто може звернутись до Служби у справах дітей:
👉сама дитина (з 14 років);
👉законний представник дитини (батьки чи усиновлювачі);
👉родичі дитини (бабуся, дідусь, тітка,дядько, повнолітні брат, сестра, вітчим чи мачуха);
👉представник органу опіки й піклування (якщо дитина супроводжується без батьків чи осіб, які їх замінюють).

❓Що дає цей статус
Зараз загальнодержавних пільг чи виплат для дітей війни немає. Можливі пільги на місцевому рівні, однак це залежить від рішень окремої територіальної громади.

✍️ Джерело



Середа, 17 Липня 2024 12:13 | Переглядів: 245