Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДОЛІ УКРАЇНЦІВ: ПАМ’ЯТАТИ, НЕ МОЖНА ЗАБУТИ…

👉Цього року Україна відзначає 77 років з того дня, коли остаточно було вигнано нацистських окупантів з нашої Батьківщини!
🌍У страшній та кривавій війні з нацистами взяла участь 61 держава світу (80 % людства), до армій країн-учасниць війни було залучено понад 110 мільйонів солдатів. Загальні втрати військових та цивільного населення під час війни за різними даними становлять від 50 до 75 мільйонів людей. З них, за різними даними, приблизно від 8 до понад 10 мільйонів – українців. Це майже чверть усього тогочасного населення України.Тобто кожним п'ятим загиблим став українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року уціліли тільки 3% з загальної кількості. Це втрати найбільші й не порівняні із втратами інших країн і народів загалом у Другій світовій війні. Українці для Перемоги над нацизмом за ціною таки не постояли.
👥На руїни перетворилися 720 українських міст, містечок та 28 тисяч сіл, спалено 319 тисяч господарств, зруйнований кожен четвертий будинок, виведено з ладу 5,6 тисяч мостів, зруйновано 33 тисяч шкіл, вузів, технікумів та НДІ, 18 тисяч медичних установ, знищено 16,5 тисяч промислових підприємств, а також понад 33 тисячі колгоспів та радгоспів, вивезено 550 промислових підприємств та незліченну кількість історичних цінностей. Україна в результаті цієї війни зазнала матеріальних втрат у розмірі понад 45% від збитку усього СРСР. Навіть через 76 років після її закінчення, оцінка загальних втрат держави, яка зробила найбільший внесок у знищення нацизму, достеменно не встановлена.
Убиті дорослі та діти, закатовані жертви концтаборів та евакуйовані – це мільйони наших українців, мільйони наших побратимів.
💀3 липня 1942 року Гітлер зазначив у своїй директиві: «Слов’яни повинні працювати на нас, а в разі, якщо вони нам більше не потрібні, нехай умирають...» Однак, попри плани тирана, саможертовністю та величезною силою духу наш народ відстояв рідну землю!
✍️Тож, до річниці вигнання нацистських окупантів з України, ми відкриваємо віртуальний екскурс «ДОЛІ УКРАЇНЦІВ: ПАМ’ЯТАТИ, НЕ МОЖНА ЗАБУТИ…» Традиційно до Дня Перемоги нами готуються матеріали про мужніх українських воїнів – ветеранів війни «ЗГАДАЙМО ГЕРОЇВ!». Цього разу ми вирішили розповісти про долі маленьких та дорослих українців, які стали невільниками концтаборів, які навіть у полоні
робили свій внесок у загальну велику Перемогу над нацизмом. 🔗В екскурсі використані матеріали сайтів: https://uinp.gov.ua/, https://uk.wikipedia.org/, https://old.uinp.gov.ua/, https://www.pravda.com.ua/, https://www.radiosvoboda.org/, https://www.ukrinform.ua/.

✍️Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна Пшенична



Неділя, 24 Жовтня 2021 13:31 | Переглядів: 161