Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

ЯК ОТРИМАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЦЕПТ НА ЛІКИ?

👩‍⚕️Запишіться на прийом до лікаря, який надає первинну медичну допомогу – сімейного лікаря, терапевта або педіатра. На підставі оцінки стану здоров’я та медичних показань лікар скерує вас до лікаря-спеціаліста і/або видасть е-рецепт.
Залежно від виду захворювання, маршрут пацієнта буде різнитися:
🔹при серцево-судинних захворюваннях, цукровому діабеті 2 типу, бронхіальній астмі – необхідно звернутися до сімейного лікаря, терапевта або педіатра;
🔹для отримання препаратів інсуліну або лікування нецукрового діабету – до ендокринолога для лікування розладів психіки та поведінки – до психіатра;
🔹для лікування епілепсії – до психіатра або невролога;
🔹при хворобі Паркінсона – до невролога;
🔹імуносупресивні препарати для лікування осіб у посттрансплантаційному періоді – трансплант-координатор;
🔹щоб отримати опіоїдні анальгетики – до сімейного або лікуючого лікаря.
👉На прийомі лікар-спеціаліст створить план лікування в електронній системі охорони здоров’я і випише перший е-рецепт. Пацієнту прийде смс з 16-значним кодом, яке на телефон пацієнта надійде з електронної системи охорони здоров'я. Якщо телефону немає – лікар може роздрукувати інформаційну довідку з кодом.
👆Зверніть увагу: на підставі створеного плану лікування наступні е-рецепти може виписувати лікар первинної медичної допомоги: сімейний лікар, терапевт чи педіатр. Щодо імуносупресивних препаратів – рецепт завжди створює лише трансплант-координатор.
Термін дії е-рецепта складає 30 днів. Щоб отримати ліки наступного разу, необхідне буде повторно звернутися до лікаря: особисто або за телефоном.
Потім потрібно завітати до аптеки, що має договір з НСЗУ, назвати працівнику 16-значний код рецепта та отримати ліки безоплатно чи з частковою доплатою.



П'ятниця, 20 Вересня 2024 11:13 | Переглядів: 237