Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МУЗИКА – ЦЕ ЛІТЕРАТУРА СЕРЦЯ, ВОНА ПОЧИНАЄТЬСЯ ТАМ, ДЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ МОВА

     Слова змушують нас думати. Музика змушує нас відчувати. А пісня змушує нас відчувати наші думки. Це доводить той факт, що унікальний фестиваль «Акорди Хортиці» давно відомий не лише в Запоріжжі та Україні, а й за її межами. Це потужний форум юних виконавців, який користується великим авторитетом у професійних мистецьких колах. За 19 років існування його гостями стали понад 7000 юних музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України. Вже дев’ятнадцятий рік поспіль конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» збирає талановиту молодь і з гордістю виконує почесну місію – надає унікальну можливість найталановитішим учасникам поспілкуватися з видатними музикантами України та інших країн і реалізувати свої здібності. Організатори конкурсу-фестивалю «Акорди хортиці» - Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, Департамент культури і туризму Запорізької міської ради, КЗ «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради і Запорізькій обласний благодійний фонд «Аккорд».
     Цьогоріч відкриття конкурсу відбулося 25 березня у концертному залі ім. М.І. Глінки. До складу міжнародного журі увійшли провідні музиканти та викладачі з України, Італії, Польщі, Німеччини, Литви, Сербії. Голова журі конкурсу «Акорди Хортиці», народна артистка України, солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдана Півненко. За роки проведення фестивалю багато обдарованих дітей стали відомими музикантами як в нашій країні, так за її межами.
Вихованка нашої школи мистецтв – Рак Катерина, гідно представила наше місто Кам’янка-Дніпровська на цьому конкурсі-фестивалі, та посіла почесне призове ІІ місце в номінації «Сольний спів» - І вікова категорія. Колектив школи мистецтв від щирого серця вітає переможницю та її викладача Ноздрачову Марину Степанівну і концертмейстера Полушину Ірину Анатоліївну. Висловлюємо щиру подяку батькам нашої переможниці Рак Віталію Володимировичу та Рак Олені Леонідівні.  Бажаємо успіхів та перемог.
     Вся Кам'янсько - Дніпровська міська об'єднана територіальна громада вітає Катерину Рак, бажаючи нових перемог та творчого натхнення!



Вівторок, 26 Березня 2019 09:24 | Переглядів: 431