Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ПОСЛУГ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВОДОКАНАЛ»! ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ВСТАНОВЛЕННЯ ЛІЧИЛЬНИКІВ ВОДИ

02 серпня 2017 року було прийнято Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (далі – Закон), відповідно до якого усі житлові будівлі повинні бути оснащені приладами обліку води протягом двох років з дня набрання чинності Законом, тобто з 02 серпня 2019 року.

Реалізація цього Закону є важливою передумовою для забезпечення в державі обов'язкового 100% обліку водопостачання. Завдяки забезпеченню обліку холодного водопостачання споживачами сплачуватимуться кошти лише за фактично спожиті послуги, тобто лише за те, що ними було використано. Це дозволить не тільки об'єктивно здійснити розрахунок послуг, які були спожиті споживачем, а й розпочати ефективний процес досягнення економії в умовах постійного зростання цін на енергоресурси.

Загалом Законом передбачено обов’язкове встановлення:
- вузлів комерційного обліку - приладів обліку холодної води для багатоквартирних житлових будинків;
- вузлів розподільного обліку - приладів для індивідуального обліку споживання води у квартирах та домогосподарствах.

Встановлення вузлів комерційного обліку холодної води на входах в багатоквартирні житлові будинки потребує визначення джерел фінансування для виконання проєктних робіт та оплати роботи залучених підрядних організацій, які будуть їх встановлювати. Це питання вирішується на місцевому рівні.

Встановлення вузлів розподільного обліку (водомірів) у квартирах та домогосподарствах, згідно з законодавством, проводиться власниками цих помешкань власним коштом.

У зв’язку з цим КП «Водоканал» звертається до тих абонентів, яким нарахування за спожиту воду здійснюється за нормою (наразі це 624 домогосподарства в місті Кам’янка-Дніпровська):
Переконливо рекомендуємо вам до 31 липня 2021 року встановити лічильники води, опломбувати їх та переукласти угоди з постачальником послуг!

У разі ігнорування виконання вимог, надання послуг з водопостачання з 01 серпня 2021 року Вам буде припинено, шляхом від’єднання водопостачання від водопровідної мережі.
Варіантів відмови від встановлення комерційного вузла обліку води не має.

Ще раз наголошуємо, що встановлення приладів обліку вимушена процедура, яка передбачена на державному рівні. Це не ініціатива керівництва КП «Водоканал» або міської ради, а вимоги законодавства і вони в будь-якому разі будуть реалізовані.
Крім цього, повідомляємо жителів міста Кам’янка-Дніпровська про значне збільшення випадків забору води з водопровідної мережі за допомогою мінібашень та інших електронасосів для наповнення резервуарів або прямого поливу своїх земельних ділянок, в тому числі балаганів з овочами.

Так, водопровідна вода за своїми якостями найкраще підходить для вирощування городини, але вона призначена не для цього, вона призначена для споживання людиною.

В час максимального відбору води деякі вулиці залишаються без водопостачання. Останнім часом вода зникає з 5-6 годин ранку й до 23 години вечора в районі вулиць: Центральна, Південна, Вишнева, Калинова тощо.

Жителі цих вулиць телефонують до керівництва КП «Водоканал» зі скаргами, але всі водозабори підприємства працюють у штатному режимі і видають необхідну кількість води.

Вкотре звертаємось до жителів міста Кам’янка-Дніпровська! Допоможіть виявити незаконні врізки та несанкціоновані підключення до міської водопровідної мережі.

Порушники поливають свої балагани при тому, що водопровідні мережі не розраховані на це, а сумлінні абоненти нашого підприємства платять за це гроші.

Вода – неоціненний дар природи, джерело життя! Закликаємо ставитися до її використання по-господарськи.

Адміністрація КП «Водоканал»



Понеділок, 07 Червня 2021 09:29 | Переглядів: 161