Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ФЕЄРІЯ ТАЛАНТУ ТА ЕМОЦІЙ

Сьогодні, 28 травня, на базі Кам’янсько-Дніпровського міського будинку культури відбувся обласний огляд колективів художньої самодіяльності та майстрів народного мистецтва, присвячений 25-й річниці прийняття Конституції України та 30-й річниці Незалежності України.


Через карантинні обмеження огляд пройшов, на жаль, без глядачів - лише журі, артисти та організатори. Членами журі стали: Юлія Вовк (провідний методист традиційних жанрів художньої самодіяльності відділу інформаційно-аналітичної роботи, народної творчості та аматорського мистецтва КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради, секретар оглядової комісії), Алла Рушинець (провідний методист з організаційної роботи установ культури клубного типу КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради) та Сергій Бабенко (керівник гуртка «Вокально-інструментальний ансамбль», завідувач відділу Позашкільного навчального закладу «Центр естетичного виховання Хортицького району» Запорізької міської ради, відмінник освіти України, методист.


Отже учасниками огляду від нашої Кам’янсько-Дніпровської громади стали: вихованці Будинку дитячої творчості (пісні «Моя Україна» - Кирило Юхно, Поліна Базіна, «Україна – це ти» - вокальний колектив «Крещендо», «Ундо» - Дар’я Рукіна, «Туман яром» Кристина Пучкова, танки «Диско» та «Бурлеск» - колектив «Браво»), вихованці та педагоги Міської школи мистецтв (пісня «Земле моя»; танки «Дніпровські хвилі», «Тарантела», «Бузковий світанок» - керівник Олена Білоусова), артисти Міського будинку культури (вірш «З Україною в серці» - Анастасія Литвинчук, пісні «Рідна хата» - Людмила Петерс, «Очі на піску» - Ганна Степаненко, «У сусіда біла хата» - Анатолій Пупко, дует баяністів «Ой, у лісі калина» - Андрій Грицюк та Сергій Воронін, мініатюра «Зустріч» - театр естрадних мініатюр, композиції від Оркестру народних інструментів під диригуванням Андрія Грицюка за участю вокалістів Альони Кустинської та Михайла Байдака), вокальні колективи «Хозяюшка» (пісня «Молитва за Україну»), «Дівчата» (пісня «Моя Україна»), «Колорит» (пісня «Варенички мої»), «Гармонія» (пісня «Як би я мала крила орлині») та «Надвечір’я з трьома надзвичайно душевними піснями, а також Альона Кустинська з піснею «Веснянка» та світлове шоу артистів з Великої Знам’янки (керівник Лариса Точиліна). Ведучими огляду стали наші улюблені ведучі Тетяна Грицюк та Олег Левченко.


Розповідаючи читачу про подію, для об’єктивності автор не може виказувати своїх емоцій. Але після присутності в залі, дивлячись та слухаючи сьогодні артистів нашої громади, не можна беземоційно описати цей мистецький захід!


Це зазначило й поважне журі, після закінчення огляду: «Дуже, дуже класно й круто! Усі вокальні номери настільки професійні, що питань взагалі не виникало. Рівень надзвичайно високий. Також бачимо й професійність хореографічної ланки. Ми їздимо по територіях (громадам) Запорізької області та нам є з чим порівнювати. Ви одні з найкращих, яких ми наразі побачили. Ми будемо рекомендувати іншим громадам приїздити до вас, щоб вони подивилися на заходи, які ви організовуєте, як фахово прописуються їх сценарії, який рівень підготовки ваших артистів. Ви та громада, на яку треба рівнятись. Вами проводиться колосальна робота. Сьогодні, дивлячись на ваш захід, ми відчули емоційні «гойдалки». Що не номер - то потрясіння та захоплення. Номери «стріляли» дуже потужно. Оркестр під керівництвом Андрія Грицюка, а особливо виконання композиції «Show must go on» знаменитого гурту Queen – це взагалі феєрія! Цей інструментальний оркестр повинен сяяти: ми б хотіли його бачити не тільки в вашій громаді, але й в Запоріжжі. Особлива подяка й зіронькам громади – народному фольклорному колективу «Надвечір’я». Ми побачили, що керівництво Кам’янсько-Дніпровської громади підтримує культуру та її розвиток. Сьогодні емоції в нас зашкалювали. Велика вам вдячність за таку величезну роботу».


Заступниця голови громади Володимира Антоненка, Олена Козулькова також подякувала всім учасникам огляду та висловила надію, що не за горами той час, коли наші артисти нарешті зможуть почути оплески вдячних глядачів наживо - в концертних залах та на святах громади.


До того ж в малій залі міського будинку культури паралельно пройшла виставка робіт самодіяльних майстрів Кам’янсько-Дніпровської громади.

Сьогодні відчувалося, що для підготовки заходу тривалий час проводилася дружня, конструктивна та злагоджена робота як артистів, так і колективів закладів культури громади: прописання сценарію (Ірина Худенкова та Лілія Левченко), багатогодинні репетиції артистів їх яскравих номерів, технічне забезпечення заходу та багато-багато іншого, що залишається за лаштунками та не видно глядачеві. Звичайно, позитивним фактором для проведення таких мистецьких заходів є всебічна підтримка закладів та артистів з боку як відділу культури та туризму, так і загалом Кам’янсько-Дніпровської міської ради на чолі з її головою Володимиром Антоненком.


Тож, ще раз дякуємо всім учасникам та організаторам сьогоднішнього мистецького свята. Ви найкращі та найталановитіші. Всією Кам’янсько-Дніпровською громадою пишаємося вами та бажаємо підкорення нових вершин на мистецькому терені.

Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи
Тетяна Пшенична



П'ятниця, 28 Травня 2021 17:45 | Переглядів: 265