Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Жовтень 2024 »
Пн   7 14 21 28
Вт 1 8 15 22 29
Ср 2 9 16 23 30
Чт 3 10 17 24 31
Пт 4 11 18 25  
Сб 5 12 19 26  
Нд 6 13 20 27  

Пошук

Новини

СТЯГНЕННЯ АЛІМЕНТІВ З ОСІБ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ

🔵 Роз’яснення надає Міністерство юстиції України (https://t.me/minjustofficial/3396). Зокрема зазначається, що інформація про зміну місцезнаходження органів державної виконавчої служби або про визначення органу державної виконавчої служби, на який покладатиметься повноваження з примусового виконання рішень, місцем виконання яких є територія, на якій ведуться активні бойові дії або тимчасово окупована, інформація про які міститься в Переліку, публікується на вебсайті Міністерства юстиції України та вебсайтах міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України по мірі її оновлення.

📝 Ознайомитися із Переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, можна ознайомитися 👉 тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#n15.

❗️ Під час дії воєнного стану виконання рішень, місцем виконання яких згідно з частиною першою статті 24 Закону України «Про виконавче провадження» є територія, на якій ведуться активні бойові дії або тимчасово окупована, інформація про які міститься в переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, 👉 здійснюється органом державної виконавчої служби, компетенція якого поширюється на таку територію, за умови якщо такий орган змінив місцезнаходження/місцерозташування на іншу територію України або органом державної виконавчої служби, визначеним Міністерством юстиції України за поданням/пропозиціями Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.

🔎Щоб знайти необхідний орган державної виконавчої служби (ДВС) скористайтеся вебсайтом Мін’юсту та перегляньте рубрику «Департамент державної виконавчої служби», де ви зможете знайти необхідний відділ ДВС (наприклад, у м. Кременчук Полтавської області, який підпорядкований Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції України) та зв’язатися з відповідальними особами за вказаними контактами.

👉 Перелік органів ДВС міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України: https://minjust.gov.ua/ddvs/regional-offices/upr-ta-viddily-dvs.

📲 Також інформація щодо порядку виконання судових рішень про стягнення аліментів - 👉за посиланням: https://cutt.ly/aeUOvtL9.



Середа, 02 Жовтня 2024 10:53 | Переглядів: 244