Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

В УКРАЇНІ З’ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ ОФІЦІЙНО ОДРУЖИТИСЯ МОЛОДЯТАМ НА ВІДСТАНІ

Відтепер процес одруження є повністю цифровізованим.

Скористатися послугою «Шлюб онлайн» можуть українці, які:

  • є повнолітніми громадянами України;
  • мають верифікований податковий номер;
  • мають ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • не перебувають в іншому шлюбі;
  • розлучені — про це є дані в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

 

💬 «Процес державної реєстрації шлюбу цифровізовано — процедуру повністю переведено в електронний формат. Разом з українськими колегами та міжнародними партнерами працюємо над впровадженням цифрових рішень, які сприяють розвитку державних послуг та покращенню якості електронного сервісу в соціальній сфері в Україні», — підкреслив директор Директорату цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Єгор Разогрєєв.

Для того, щоб скористатися послугою, спочатку необхідно оновити 🔄 Дію. Далі один з наречених має відкрити застосунок, обрати розділ «Шлюб онлайн» та натиснути «Подати заяву». Незабаром Вашому партнеру буде надіслано запит 📩 на підтвердження, відповідь та дані за яким мають надійти протягом 12 годин.

Після підтвердження система автоматично запропонує доступні дати 🗓️ для проведення церемонії, але не раніше ніж за п’ять днів до запланованої події.

🤔 Також наречені мають визначатися з прізвищем: залишити своє, обрати прізвище партнера або ж зробити подвійне.

💻📲 У день весілля молодята за посиланням у Дії мають доєднатися до онлайн-церемонії, де на них чекатиме працівник Цифрового ДРАЦСу Міністерства юстиції України. Наречені можуть перебувати в будь-якому місті країни чи світу або ж просто поруч і сказати «Так» коханій людині. Процедура одруження триває до 30 хвилин, при цьому технічне забезпечення процесу відбувається через платформу відеозв’язку Webex від американської корпорації Cisco.

✍🏻 Актовий запис про шлюб молодята мають підписати за допомогою електронного підпису «Дія.Підпис». Свідоцтво про шлюб можна буде отримати через кілька днів у відділенні Укрпошти або замовити доставку кур’єром. Відомості про видане свідоцтво будуть автоматично оновлені в Дії протягом доби після реєстрації шлюбу.

Крім того, молодята зможуть скасувати заяву про шлюб через Дію. Повторно подати її можна будь-коли.

За інформацією Міністерства юстиції України



Вівторок, 10 Вересня 2024 12:54 | Переглядів: 275