Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

ЯКІ ПІЛЬГИ МАЮТЬ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ТА ЇХ РОДИНИ?

Для чинних військовослужбовців та ветеранів війни в Україні передбачена низка пільг. Законодавство передбачає пільги для тих, хто відслужив, і для тих, хто зараз захищає країну. У статті 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" вказаний перелік пільг.

👉Сфери медичних послуг стосуються такі:
✅безплатні ліки, імунобіологічні препарати та вироби медичного призначення за рецептами;
✅ першочергове безплатне протезування зубів (якщо не з дорогоцінних металів);
✅користування при виході на пенсію чи зміні місця роботи поліклініками та госпіталями, до яких особа прикріплена за попереднім місцем роботи;
✅першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах та аптеках, першочергова госпіталізація.

👉Військовослужбовці та їх родини раз на рік мають право на пільгову оплату вартості путівки на санаторно-курортне лікування. Така пільга діє, якщо розмір середньомісячного доходу сім’ї за останні пів року не перевищує трьох прожиткових мінімумів (з 1 січня 2024 року – 7 083 грн) на одну особу.
Військовослужбовці, яких після висновку військово-лікарської комісії (ВЛК) направили на лікування до санаторію, можуть отримати путівку безкоштовно.

👉Для учасників бойових дій "пільги на житло" стосуються комунальних послуг, отримання і будівництва житла. Насамперед, ідеться про:
✅75-відсоткову знижку за користування житлом (держава покриває 75% ціни в розрахунку 21 кв м на кожного члена родини, який постійно живе в будинку чи квартирі, та додатково 10,5 кв м на сім’ю)
✅ 75-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг (газ, електроенергія) і скрапленого балонного газу для побутових потреб;
✅75-відсоткову знижку на паливо, зокрема рідке, для тих, хто проживає в будинках, що не мають центрального опалення;
✅позачергове користування всіма послугами зв’язку та позачергове встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів (20% від тарифів вартості основних та 50% – додаткових робіт).
Абонентна плата за користування телефоном нараховується в розмірі 50% від тарифу.

👉Військовослужбовцям, які стали особами з інвалідністю під час проходження служби, їхнім сім’ям, які перебувають на їх утриманні, надається 50-відсоткова знижка на комунальні послуги. Для її отримання військовому потрібно звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду із заявою або подати заяву онлайн.

👉Військові, які потребують поліпшення житлових умов, мають право на першочерговий ремонт чи забезпечення нерухомістю. Їм надано право на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва.

👉Учасники бойових дій мають право на безоплатний проїзд у міському транспорті, автомобільному в сільській місцевості, залізничному і водному приміського сполучення, приміському та міжміському автобусному.
Скористатися правом на безкоштовний проїзд залізничним, водним, повітряним та міжміським автомобільним транспортом (туди і назад) вони можуть раз на два роки. Якщо скористатися цією пільгою раз на рік, то проїзд буде платним зі знижкою 50%.



Середа, 26 Червня 2024 13:00 | Переглядів: 68