Новини
👨⚕️ ХОЛЕРА – НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
🦠 Людина може захворіти після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae. Джерелом збудника інфекції є людина, що захворіла, або носій вібріонів.
🧪 Холерний вібріон може жити:
🔺 у забрудненій воді при низьких температурах та у морській воді - 2 тижні і більше;
🔺 у харчових продуктах при кімнатній температурі протягом 2-5 днів;
🔺 на поверхні плодів і овочів в умовах сонячного освітлення впродовж 8 годин;
🔺 у кишківнику окремих річкових та морських тварин - декілька місяців;
🙆♀️ Щоб уникнути захворювання, дотримуйтесь простих правил:
🔹 не купуйте продукти харчування, у місцях стихійної торгівлі;
🔹 не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах;
🔹 дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після туалету;
🔹 використовуйте чисту воду (за можливості бутильовану);
🔹 мийте овочі і фрукти перед вживанням;
🔹 ретельно проварюйте чи просмажуйте їжу перед вживанням.
✍️ МОЗ України
субота, 22 Червня 2024 12:06 | Переглядів: 250