Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Липень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24 31
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЯК ПОДАТИ СКАРГУ НА ПОРУШЕННЯ ПІД ЧАС НМТ

У випадку порушення процедури проведення національного мультипредметного тесту учасник має право подати апеляційну заяву.
Подання відповідної заяви здійснює учасник НМТ в тимчасовому екзаменаційному центрі до виходу з нього через відповідального за центр у день проведення іспиту.
Розгляд заяв щодо порушення процедури здійснюють регламентні комісії.
Розгляд заяви комісія здійснює протягом трьох робочих днів з урахуванням дня її надходження.

Можливі результати розгляду заяви
За результатами розгляду заяви щодо порушення процедури регламентна комісія ухвалює одне з таких рішень:
1) відмовити в задоволенні заяви у зв'язку з непідтвердженням факту порушення процедури проведення НМТ;
2) відмовити в задоволенні заяви у зв'язку з тим, що виявлене порушення процедури проведення НМТ не впливає на об'єктивність результату НМТ;
3) вважати виявлене порушення процедури проведення НМТ, передбаченої розділом VI цього Порядку, таким, що впливає на об'єктивність результату НМТ.
У разі ухвалення такого рішення регламентна комісія також ухвалює рішення:
● подати клопотання до апеляційної комісії про анулювання результатів НМТ через допущення щодо учасника НМТ порушення процедури проведення НМТ;
● допустити учасника НМТ до проходження НМТ під час додаткових сесій у разі задоволення апеляційною комісією клопотання про анулювання результатів НМТ.
Рішення про відмову за результатами розгляду заяви щодо порушення процедури (у вигляді витягу з протоколу засідання регламентної комісії) надсилають на електронну адресу заявника наступного робочого дня після його ухвалення.
Клопотання про анулювання результатів НМТ через допущення щодо учасника НМТ порушення процедури проведення НМТ надсилають до апеляційної комісії наступного робочого дня після ухвалення відповідного рішення.
Регіональний центр інформує учасника НМТ про ухвалене апеляційною комісією рішення не пізніше наступного робочого дня після його отримання.

Оскарження рішення регламентної комісії
Учасник НМТ може оскаржити рішення регламентної комісії за результатами розгляду заяви щодо порушення процедури, ухвалене щодо нього, шляхом подання до апеляційної комісії заяви щодо оскарження рішення регламентної комісії.
Відповідна заява має бути надіслана в електронній формі на адресу електронної пошти апеляційної комісії не пізніше ніж через три робочих дні з дати надсилання рішення регіональним центром, що оскаржується (датою її подання вважається дата надсилання вхідного листа, зафіксована в електронній скриньці Українського центру), та розглянута протягом п'яти робочих днів з дня її надходження.
У заяві щодо оскарження рішення регламентної комісії має бути зазначено:
● прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) заявника;
● РНОКПП (за наявності), а в разі його відсутності – номер документа, на підставі якого здійснено реєстрацію;
● дату проходження НМТ, процедура проведення якого оскаржується, із зазначенням зміни;
● номер контактного телефону;
● обґрунтування причини оскарження рішення регламентної комісії;
● дату складання заяви.
Заява щодо оскарження рішення регламентної комісії має бути засвідчена особистим підписом учасника НМТ, який її подає, та подана разом із копією відповідного витягу з протоколу засідання регламентної комісії.
За результатами розгляду заяви щодо оскарження рішення регламентної комісії апеляційна комісія ухвалює одне з таких рішень:
● задовольнити заяву та допустити учасника НМТ до проходження НМТ під час додаткових сесій;
● відмовити в задоволенні заяви у зв'язку з непідтвердженням факту порушення процедури проведення НМТ або у зв'язку з тим, що виявлене порушення процедури проведення НМТ не впливає на об'єктивність результату НМТ.
Інформацію про результати розгляду заяви щодо оскарження рішення регламентної комісії надсилають упродовж п'яти робочих днів із дня ухвалення відповідного рішення учаснику НМТ у вигляді витягу з протоколу



Вівторок, 11 Червня 2024 10:44 | Переглядів: 265