Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ПЕРЕВІРКА ФАКТИЧНОГО МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ/ПЕРЕБУВАННЯ ВПО: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ

Відповідно до п. 28 Порядку надання допомоги на проживання ВПО починаючи з 1 серпня 2023 р. проводиться перевірка фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб територіальними органами Нацсоцслужби.

Які зміни відбулися в порядку проведення перевірок надає роз’яснення Юридичний порадник для ВПО.

Отже, які підстави для прийняття рішення про проведення перевірки, які повноваження мають відповідальні за проведення перевірки та інші нюанси на нашому сайті за посиланням

1. Фактична перевірка внутрішньо переміщених осіб, які проходять військову службу, НЕ проводиться за умови підтвердження сплати військовою частиною (роботодавцем) ЄСВ.

Факт сплати ЄСВ перевіряється шляхом проведення обміну даними Пенсійного фонду України та Мінсоцполітики АБО наданої довідки про проходження служби у військовій частині (з використанням засобів поштового/електронного зв’язку).

2. Підставами для прийняття рішення про проведення перевірки є, в тому числі, отримання територіальними органами Нацсоцслужби повідомлень від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, громадських об’єднань, фізичних осіб про зміну фактичного місця проживання/перебування отримувача.

3. У разі відсутності телефонного та/або іншого доступного засобу зв’язку з особою, яка підлягає перевірці, відповідальними за проведення перевірки посадовими особами за присутності їх керівника складається акт про здійснення інформування засобами телефонного та/або іншого доступного зв’язку внутрішньо переміщеної особи, яка підлягає перевірці.
В акті про здійснення інформування засобами телефонного та/або іншого доступного зв’язку зазначається дата та час здійснення дзвінків, повідомлень, їх кількість (не менше двох). Акт долучається до матеріалів, складених за результатами перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи.
4. Затвержено форму Акта про про здійснення інформування засобами телефонного та/або іншого доступного зв’язку

 



П'ятниця, 26 Квітня 2024 10:47 | Переглядів: 244