Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Липень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24 31
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я ДИТИНИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Під час війни ментальне здоров'я дітей дуже страждає, адже досить часто їм доводиться перебувати в місцях, що руйнуються, поруч люди отримують поранення або й навіть гинуть. Окрім того, внутрішньо переміщеним дітям та дітям-біженцям надзвичайно важко пристосуватися до нових умов.
👉Як дбати про дитяче ментальне здоров'я?
Створення безпечного середовища. Дбайте про своє власне емоційне самопочуття, оскільки спокійні батьки створюють спокійне емоційне середовище для своїх дітей. Розмовляйте з дітьми про нагальні питання. Навчайте дітей вирішувати різноманітні завдання.
Підтримка та відкритий діалог.Проявляйте любов та турботу до дітей. Ставте питання про їхні інтереси та заняття.
Хваліть дитину щоразу, коли вона має прогрес або успіхи у певній задачі. Заохочуйте дітей говорити про свої почуття (не важливо добрі чи погані. Будьте обережні під час розмов з дітьми (не підіймайте питання сімейних, фінансових проблем, хвороб). Часто діти дуже напружуються через такі речі. Якщо ви хочете поділитися цим, то будьте делікатними й скажіть їм, що іноді справлятися з такими ситуаціями це нормально.
Розваги, творчість та соціальні контакти. Намагайтеся проводити позитивно час разом, пропонуючи можливості для творчості, ігор та розважальних занять, які допоможуть розслабитись та зняти стрес.
Надайте дітям достатньо часу для ігор та фізичної активності (звісно при сприятливій безпековій ситуації). Слідкуйте за тим, скільки часу проводять ваші діти перед екраном гаджетів. Ви повинні знати, з ким вони взаємодіють в інтернеті та соцмережах.
Підтримка і відкритий діалог. Знайдіть час, аби обговорити їхні почуття і зробити так, щоб вони відчували себе комфортно (особливо під час війни). Навчіть своїх дітей способам розслаблення, коли вони стресують. Це може бути глибоке дихання, йога, відпочинок на самоті або прогулянка.



Четвер, 29 Лютого 2024 12:20 | Переглядів: 279