Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Жовтень 2024 »
Пн   7 14 21 28
Вт 1 8 15 22 29
Ср 2 9 16 23 30
Чт 3 10 17 24 31
Пт 4 11 18 25  
Сб 5 12 19 26  
Нд 6 13 20 27  

Пошук

Новини

ОНОВЛЕНО ПІДХОДИ ДО СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ВПО ТА ІНШИХ ВРАЗЛИВИХ КАТЕГОРІЙ

✅ 26 січня Кабміном була прийнята Постанова №94, яка суттєво оновила підходи до соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій.
👉Ми вже писали, що до 1 березня допомогу на проживання автоматично продовжено всім ВПО.
🔹Зараз же пропонуємо розглянути інші норми, які запроваджує ця Постанова.
✔️Фактично ВПО розділено на категорії залежно від їх індивідуальних обставин та часу звернення за допомогою на проживання. На що це впливає? Окремим ВПО допомога ще на 6 місяців буде продовжена АВТОМАТИЧНО, а окремим ВПО протягом лютого-березня варто таки звернутися із заявою для продовження допомоги.
✔️Уточнено термін “непрацююча працездатна особа”- це особа, яка досягла 18-річного віку та за станом здоров’я здатна до трудової діяльності і не працює, не проходить військову службу, не займається підприємницькою діяльністю чи професійною незалежною діяльністю, не здобуває освіту за денною формою у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.
✔️Під час подання заяви на отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеній особі повинні пропонувати заповнити опитувальник щодо потреби (чи відсутності потреби) у послузі з догляду за дитиною “муніципальна няня” за формою, встановленою Мінсоцполітики.
✔️Передбачено винятки із загального правила, що у разі відновлення житлового приміщення, забезпечення житлом для постійного проживання або житлом, віднесеним до фондів тимчасового проживання ВПО, виплата допомоги припиняється.
Мова йде про:
🔸дітей-сиріт;
🔸дітей, позбавлених батьківського піклування;
🔸осіб з їх числа віком до 23 років, які прибули з тимчасово окупованої рф території України).
Таким особам допомога НЕ повинна припинятися.
✔️Врегульовано ситуацію із отриманням щорічної або одноразової державної грошової допомоги особі, стосовно якої встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.
Тепер отримання такої допомоги:
🔹НЕ враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сімʼї;
🔹НЕ буде мати наслідком припинення виплати допомоги на проживання ВПО навіть якщо:
👉ВПО має на депозитному рахунку (рахунках) кошти в загальній сумі, що перевищує 100 тис. грн, або облігації внутрішньої державної позики, строк погашення яких настав або визначений моментом пред’явлення вимоги, на загальну суму, що перевищує 100 тис. грн;
👉ВПО придбала іноземну валюту/банківські метали на загальну суму, що перевищує 100 тис. грн;
👉 ВПО здійснила купівлю квартири (будинку) за рахунок коштів, виділених з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.
✔️Передбачено право працездатних, але не працевлаштованих після завершення отримання допомоги ВПО на отримання допомоги малозабезпеченим сім'ям.
✍️Юридичний порадник для ВПО



П'ятниця, 02 Лютого 2024 09:55 | Переглядів: 271