Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Жовтень 2024 »
Пн   7 14 21 28
Вт 1 8 15 22 29
Ср 2 9 16 23 30
Чт 3 10 17 24 31
Пт 4 11 18 25  
Сб 5 12 19 26  
Нд 6 13 20 27  

Пошук

Новини

ЯК ДОПОМОГТИ ДІТЯМ СФОКУСУВАТИСЯ НА ВАЖЛИВОМУ ПІД ЧАС СВЯТ

Часто можна подумати, що матеріальні речі принесуть нам багато радості і заповнять порожнечу всередині. Але практично це відбувається навпаки — чим більше ми отримуємо, тим більше у майбутньому нам потрібно для того, щоб отримати задоволення.
👨‍👩‍👧‍👦 У цьому році ви можете разом зі своїми дітьми переосмислити подарунки на свята, і замість закупівлі іграшок, поставити у пріоритет якісний час разом. Це допоможе отримати зовсім інші враження!
🙌 Ось декілька кроків, як це можна зробити:
🔹1. Святковий сезон — це чудовий час переосмислити свої цінності. Розкажіть дитині історію про те, як у дитинстві ви отримали нематеріальний подарунок. Що це було? Які емоції ви відчули? Чому це стало для вас важливим?
🔹2. Заохочуйте проведення часу разом. Що ваша родина любить робити разом? Як це можна перетворити на подарунок на Різдво? Якщо ваша дитина любить тварин, подумайте про сімейний квиток у зоопарк. Ваш малюк — художник-початківець? Можливо, ви можете придбати квиток до місцевого музею чи відвідати разом урок у мистецькому центрі.
🔹3. Станьте прикладом. Діти звертають увагу не стільки на культуру навколо них, як на те, як поводяться значущі дорослі в їхньому житті. Якщо ви самі акцентуєте увагу на матеріальних речах, вони, швидше за все, скопіюють вас. Покажіть їм приклад того, як ви відноситеся до Різдва і на що ви акцентуєте увагу у цей період.
🔹4. Будьте уважні до того, скільки часу ваші діти проводять в інтернеті. Іноді побажання дітей можуть шокувати нас. Звідки вони взагалі дізналися про речі, які додали у список бажань? Реклама може бути підступною, і маленькі діти не знають, як фільтрувати те, що бачать у соціальних мережах.
🔹5. Подякуйте за все, що ви вже маєте. Зміцнюйте м’язи вдячності вашої дитини, перераховуючи разом спогади та події, за які ваша сім’я вдячна.
🔹6. Практикуйтеся. Подумайте, які добрі справи ви можете зробити у передноворічній час разом з дітьми. Ви можете спекти печиво для сусідів, запросити одиноку людину до себе на святкування або неочікувано завітати до бабусі і дідуся з вітаннями.



субота, 23 Грудня 2023 14:06 | Переглядів: 333