Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

СПІЛЬНА РОБОЧА ГРУПА ДВОХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

7 жовтня відбулося засідання спільної робочої групи двох територіальних громад: Благовіщенська територіальна громада та Кам'янсько - Дніпровська міська територіальна громада 👍👍

Обговорювали дуже важливе сьогодні питання, від якою певною мірою залежить розвиток наших громад після їх деокупаціі та можливість підтримки наших громадян вже зараз. А саме необхідність проведення навчання по написанню грантових заявок для представників громад та ВПО.
‼️Це необхідно для підвищення рівня знань та зацікавленості в роботі по залученню грантів серед ВПО та представників адміністрацій тимчасово окупованих громад шляхом: ☑️інформування про грантові можливості, ☑️основні ресурси їх пошуку,
☑️зібрання і поширення успішного досвіду ВПО та громад вже деокупованих територій.
➡️Основною проблемою, на яку ми хочемо вплинути, є безробіття ВПО з тимчасово окупованих територій Василівського району, які знайшли тимчасовий прихисток в м.Запоріжжі.
Великий відсоток громадян не мають змоги працевлаштуватися і отримувати гідну заробітну плату. У прифронтовому Запоріжжі це є проблемою.
➡️Аналогічний виклик постає і перед тимчасово окупованими громадами/військовими адміністраціями, які не мають в штаті грантрайтерів (і фінансів на їх утримання), не можуть подавати грантові заявки на конкурси донорів.
І при обмежених бюджетах важко самостійно забезпечити всі нагальні потреби своїх мешканців, створювати повноцінні простори для адаптації ВПО.
Без створення нових робочих місць в громадах частина ВПО може не повернутися додому, підприємства і бізнес не відновлять свою роботу. Треба формувати сильну команду громад та ініціативних мешканців, проходити масштабне навчання по залученню грантів, напрацювати хоча б посильну грантову історію до деокупації , адже першочергове відновлення територій можливе переважно за кошти донорів. Але треба мати відповідні робочі навички та практику.
‼️Отже, тимчасово окуповані громади звертаються до однодумців та всіх Грантрайтерів країни, які мають бажання провести навчання ( протестувати свій курс) з азів написання грантових заявок для ВПО та представників громад/військових адміністрацій з тимчасово окупованих громад Василівського району Запорізької області.
Завчасно вдячні, чекаємо на ваші дзвінки.
Контактна особа ініціативи – Людмила Сірко, 📲0505019487.

Джерело



Середа, 08 Листопада 2023 12:11 | Переглядів: 296