Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ШКОЛА СІМ’Ї: ЕМОЦІЙНА СТІЙКІСТЬ ТА АДАПТАЦІЯ СІМЕЙ ДО УМОВ СЬОГОДЕННЯ

👨‍👩‍👧‍👧За ініціативою Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації, Запорізьким обласним центром соціально-психологічної допомоги» 1-3 листопада проведено щорічний інформаційний захід «Школа сім’ї», метою якого стало сприяння формуванню емоційної стійкості та адаптації сімей до умов сьогодення. До участі у заході було запрошено внутрішньо переміщених осіб, членів сімей військовослужбовців, молоді сім’ї, багатодітні сім’ї тощо незалежно від стану родини (повна, неповна).
У заході «Школа сім’ї» взяли участь 3 мешканці Кам’янсько-Дніпровської громади, які наразі проживають у місті Запоріжжя та є внутрішньо переміщеними особами. 🔵Протягом трьох днів вони разом з іншими учасниками заходу мали змогу ознайомитися та отримати практичні навички за такими темами:
1. Профілактика дистресів при зустрічі з труднощами та змінами (Особливості системи надання соціальних послуг в Запорізькому регіоні у воєнний час; Алгоритм та можливості отримання безоплатної правової допомоги в межах регіону у воєнний час; Специфіка отримання допомоги щодо працевлаштування, самозайнятості, здобуття можливостей професійної освіти для сімей постраждалих внаслідок воєнної агресії; Передчасне діагностування - запорука якнайшвидшого лікування; Концепція стресу: вплив стресу на мозок та тіло людини; Брейншторм. Психологічна гра «STOP_стрес»)
2. Сімейна стійкість в умовах кризи (Домашнє насильство у воєнний час: розпізнати та знайти допомогу; На межі: проста звичка чи залежність? Основні маркери та прояви вживання психоактивних речовин; Дитячі простори у регіоні: можливості, безпека та соціальний контакт; «Мамо, мені страшно». Як зберегти в дитині мир під час війни; Усвідомлене батьківство під час війни: безпека та добробут у родині)
3. Розуміння та збереження самоцінності в умовах війни (Особливості надання першої психологічної допомоги під час гострої кризової події; Практичне відпрацювання навичок саморегуляції; «Я поряд». Власна самоцінність для підтримки всієї родини; Створення моделі власної сили та ресурсів).
🤝Дякуємо організаторам заходу за змістовні та корисні кейси, які було представлено у Школі сім’ї. Бережімо наші родини, підтримуючи один одного та допомагаючи своїм близьким людям.



Понеділок, 06 Листопада 2023 13:44 | Переглядів: 297