Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Нехай у вашому житті буде можливість вчитися

     В Україні відбувається процес децентралізації влади. Цей процес розпочато і в нашому Кам’янсько - Дніпровському районі, вже створено дві громади готується до створення і третя.
     Основна ідея децентралізації – передача повноважень і ресурсів із центру на місця, для того, щоб найголовніші послуги, які влада повинна надавати своїм громадянам – в освіті, в первинній медицині, архітектурі, будівництві, дорожньому господарстві… щоб все це вирішувалось на місцевому рівні.
    Одним із надскладних завдань для об’єднаних територіальних громад у ході цього процесу є управління освітою. Ми, як молода новостворена Кам’янсько – Дніпровська об’єднана територіальна громада тільки починаємо цей шлях, але хочу розвіяти чутки і міфи, які ходять містом щодо спонтанного закриття шкіл, або організації занять у дві зміни після передачі цих об’єктів у комунальну власність об’єднаної територіальної громади.
     Як добрі господарі ми повинні рахувати кошти міського бюджету. Для об’єднаної громади дуже важливо аналізувати витрати навчальних закладів і оптимізація мережі навчальних закладів є одним з найбільш нагальних завдань громади, яка зачіпає життєві інтереси великої кількості найбільш уразливих жителів громади. Натомість, оптимізацію не слід розглядати лише як спосіб заощадження коштів за рахунок скорочення шкіл, слід розуміти як частину виклику щодо покращення якості освіти. Оскільки цей процес є і технічно складним, і політично чутливим, він має бути повністю відкритим і рішення про оптимізацію шкільної мережі повинне прийматися після ґрунтовного аналізу функціонування всіх шкіл.
     Таким чином, об’єднаній громаді, разом з отриманням бюджетних преференцій та управлінських повноважень необхідно буде взяти на себе складне завдання та відповідальність за створення ефективного управління системою освіти. І тільки разом ми зможемо вирішити це важке і спірне питання.
     На передодні свята вітаю всіх педагогічних працівників та учнів з Днем Знань, з днем мудрості і старанності! Немає в світі нічого прекраснішого, ніж пізнавати нове, вчитися, читати та запам’ятовувати на все життя мудрі рядки! Нехай у вашому житті буде можливість вчитися і здобувати знання не тільки в шкільні роки, але і в майбутньому, протягом всього життя! Знання роблять людину сильнішою, мудрішою, добрішою, допомагають відкривати нові істини, робити наукові відкриття і пізнавати таємниці природи. Нехай ніколи ваш розум не відмовляється від нових знань, а завжди прагне до пізнання і мудрості!
 

З повагою,
голова Кам’янсько – Дніпровської
об’єднаної територіальної громади                                Антоненко В.В.



Четвер, 31 Серпня 2017 11:38 | Переглядів: 760