Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПАМ’ЯТІ ВІЧНИЙ ВОГОНЬ НЕ ЗАГАСНЕ

До тебе, людино, звертаюсь:
Залиш на хвилинку щоденні турботи.
З собою побудь у глибокій скорботі,
Згадай чоловіка, товариша, брата,
Дружину, сестру чи посивілу матір.

    Сьогодні, 7 лютого у м.Кам’янка-Дніпровська відбулися урочистості до Дня визволення міста від нацистських окупантів.
До Вічного вогню, у парку Перемоги прийшли цього дня небайдужі жителі та гості міста, керівництво та колектив Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади, представники громадських організацій, співробітники структурних підрозділів та відділів міської ради, працівники приватних та державних підприємств, установ та організацій міста, духовенство, ЗМІ тощо.
Звертаючись від імені голови громади Володимира Антоненка до всіх присутніх, секретар міської ради Андрій Дятлов, окрім слів пошани на честь загиблих та померлих ветеранів, згадки про те, що визволяли нашу Вітчизну бійці різних національностей, згадав й слова нашого уславленого актора Леоніда Бикова, який у кінострічці "В бой идут они старики" говорив, що "повітря над Україною інше, земля зеленіша". За рідну Батьківщину та наше майбутнє вмирали десятки мільйонів дочок та синів.
     Також із привітальними словами звернулася голова громадської організації "Кам’янсько-Дніпровські ветерани" Марія Ушакова, яка зауважила, що ми пам’ятаємо і про воєнні, і про трудові подвиги наших земляків.
     Протоієрей, настоятель храму "Покрова Пресвятої Богородиці" Олег Чиквашвілі відслужив заупокійну за убієнними та загиблими в роки війни. Також Отець Олег бажав миру та згадав нашого визволителя району, Іллю Соколенка, якого, на жаль, вже немає з нами, який кожного року закликав не допустити повтору жахіть тих років.
     Олександр Локі, начальник першого відділу Василівського районного територіального центру обслуговування та соціальної підтримки нагадав, що у ці лютневі дні 1944 року в боях за Нікопольський плацдарм загинуло близько 17 тисяч героїв.
     Ведучі заходу Тетяна Тихоша та Олег Левченко наголосили на тому, що це визначна дата для нашого міста, велична та водночас сумна. Велична, бо наша земля не скорилася ворожим загарбникам та сумна через страшні втрати бійців та мирного населення.
     Пісня у виконанні Людмили Петерс заглибила всіх у спогади про наших героїв.
     Хвилиною мовчання вшанували присутні мільйони полеглих у боях, закатованих у концтаборах - тих, хто похований та тих, чиї імена так і залишилися поки що невідомими.
     Цього дня, за доброю традицією, до всіх пам’ятників, меморіалів, обелісків міста було покладено квіти небайдужими жителями та гостями міста.
      Як зазначив у своєму вітанні до Дня визволення населених пунктів громади очільник Кам’янсько-Дніпровської громади Володимир Антоненко: "Сьогодні, коли йдуть із життя свідки тих далеких років, ми - нащадки переможців, не маємо права забувати мужність та відвагу, доблесть та стійкість наших батьків, дідів, прадідів, передаючи цю пам’ять про їх подвиг та готовність до самопожертви наступним поколінням".
     Дорогі трудівники тилу, люди післявоєнного покоління, ветерани війни та праці, сім’ї загиблих та померлих ветеранів, діти війни, низький уклін кожному з вас. Ви - наша гордість, слава, взірець. Бажаємо кожному з вас, усім жителям міста та України процвітання, добробуту, достатку та тільки мирних днів у колі рідних та близьких.
     Єднаймося та пам’ятаймо заради майбутнього!

ЗТ- інфо



Понеділок, 07 Лютого 2022 16:20 | Переглядів: 390