Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

🇺🇦🙌«НАМ БЕРЕГТИ ТЕБЕ, СОБОРНУ І ЄДИНУ, І НАМ ТВОЮ ІСТОРІЮ ТВОРИТЬ!»

⏰Сьогодні, 21 січня, у Кам’янсько-Дніпровській громаді відбулися заходи напередодні Дня Соборності України.
🇺🇦Так, Державний Гімн України урочисто відкрив святковий концерт «Єдина країна – рідна соборна Україна», який було підготовлено працівниками Кам’янсько-Дніпровського міського будинку культури та Міського організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи.
Зворушливе художнє читання театрального гурту «Амплуа» з самого початку додало атмосфері у малій залі будинку культури символізму та патріотичності.
🤝Далі з привітальним словом до присутніх звернувся секретар Кам’янсько-Дніпровської міської ради Андрій Дятлов, який 🙌від голови громади Володимира Антоненка та всієї міської ради привітав всіх з прийдешнім святом, зазначивши: «Характерними рисами українського народу завжди були нестримне прагнення свободи та незламна сила волі. Тож День соборності України символізує єдність та неподільність нашої держави, втілення давньої мрії українського народу про її незалежність».
🤝Також миру та єдності гостям свята побажали у своїх привітаннях протоієрей і настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці Олег Чиквашвілі та в.о. начальника Першого відділу Василівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Запорізької області, старший лейтенант Євген Олексенко.
👏👩‍🎤Учасниками святкового концерту цього дня стали: Анна Степаненко, вокальні колективи «Гармонія» та «Дівчата», ведучими – Тетяна Раєвська та Олег Левченко. 🎥Під час концерту глядачам було продемонстровано й історичні документальні кадри подій, які відбувалися більше сотні років тому 22 січня 1919 року – архівне відео «Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки».
🇺🇦Тож присутні на заході депутати міської ради, представники її виконавчого комітету, працівники підприємств та установ громади, її маленькі та дорослі жителі під час концерту повною мірою перейнялися історією та значущістю для всього українського народу Дня Соборності України – Дня Злуки українців.
🎥👩‍🎤Творчо й креативно до свята традиційно підійшли й працівники Сільського будинку культури «Знам’янський», підготувавши відео привітання «Моя Соборна Україно - навіки вільна і єдина!», яке можна переглянути на Youtube-каналі СБК «SBK Znamyansky» за посиланням: 👉https://www.youtube.com/watch?v=DjtUFMYqSMU.
📖Напередодні свята тематичні матеріали підготували й фахівці бібліотек громади:
📚 Кам’янсько-Дніпровської публічної бібліотеки: 18 січня організували виставку - інформацію «Сила великої злуки» (до Дня Соборності України»);
📚Сільської бібліотеки-філії №1: 20 січня - книжкову виставку «Соборна мати Україна - наш вірний оберіг»;
📚Сільської бібліотеки-філії №2: 20 січня - тематичну викладку «Поети про Соборність».
🇺🇦🙌Ще раз вітаємо жителів Кам’янсько-Дніпровської громади та всієї України із річницею Дня Соборності нашої держави та бажаємо, щоб ніколи не вичерпалося джерело віри, надії та любові українців до рідної землі.

✍️Начальник відділ організаційної та інформаційної роботи виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради Тетяна Пшенична



П'ятниця, 21 Січня 2022 15:41 | Переглядів: 310