Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛОСЯ ТРАДИЦІЙНЕ СВЯТКУВАННЯ ВОДОХРЕЩЕННЯ

     За доброю традицією, 19 січня, на свято Водохреща, у храмах с. Велика Знам'янка та м. Кам'янка-Дніпровська пройшли святкові літургії та чин великого освячення води.
     Водохресні купання відбулись на узбережжі Каховського водосховища на території с. Велика Знам'янка з 9-ої години ранку та м. Кам'янка-Дніпровська з 12 -ої години дня за участі настоятелів храмів та керівництва громади.
     Правила безпеки під час святкування Водохрещення було нагадано через місцеві ЗМІ, офіційну сторінку Кам'янсько-Дніпровської міської територіальної громади у Facebook та офіційному сайті громади. Також був повідомлений приблизний час початку заходів, на березі Каховського водосховища розбиті намети та розпалені вогнища. Традиційно були присутні працівники поліції , представники служби з надзвичайних ситуацій та медичні працівники.
     2022 рік не став виключенням, на всіх охочих чекали гарячий чай та очікувана юшка, благодійні кошти на які було виділено Володимиром Антоненком, головою Кам'янсько-Дніпровської громади.
     У Водохресному купанні взяла участь велика кількість жителів та гостей Кам'янсько-Дніпровської громади. Гарна організація заходу та доброзичлива атмосфера сприяють тому, що з року в рік ми зустрічаємо тут і жителів сусідніх громад.
     «Неймовірне відчуття спокою», «жаль, що з-за карантину мало спільних заходів», «фантастично – прохолодно й дуже тепло одночасно», - такі думки ми почули від тих, хто занурюється у крижану воду постійно й від тих, хто наважився спробувати це вперше.
     У кожного з присутніх були, мабуть, свої причини для занурення у воду, але всіх об’єднували спільні гарний настрій та почуття оптимізму. На світлинах ви можете побачити різні емоції – і це прекрасно!
     Не потребує доказу те, що масові заходи, організовані з душею, об'єднують. Тож нехай на життєвому шляху кожного з вас зустрічаються люди, які готові прийти вам на допомогу, готові об’єднувати та підтримувати.
     Вдячні всім, хто доклав зусиль для організації та проведення заходів. Сподіваємось, що прийдешній 2022 рік подарує нам зняття або суттєве послаблення карантинних норм та ми зможемо зустрічатись частіше. Здоров’я, злагоди, добробуту, миру в кожну родину!

ЗТ-інфо



Четвер, 20 Січня 2022 08:44 | Переглядів: 315