Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАБОРОНА ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЮ ТА РОЗВАЖАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ОПАЛЕННЯ У МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ ТА ІНШЕ – ПРОЙШЛО ЗАСІДАННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

25 жовтня поточного року пройшло позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кам’янсько-Дніпровської громади. Порядок денний комісії складався з трьох питань:
1. Про епідемічний стан на території Запорізької області та Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади.
2. Про виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
3. Про загрозу зриву своєчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років в КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня».

Нагадаємо, що на підставі рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій з 00:00 18 жовтня на території Запорізької області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Тож, рішеннями місцевої комісії 25 жовтня вирішено наступне:

1. Структурним підрозділам виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, комунальним підприємствам, установам Кам’янсько-Дніпровської міської ради, суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності, в межах компетенції забезпечити безумовне виконання на території області обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених пунктами 3 та 35 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, з урахуванням змін внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2021 р. №1066 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236»).
Термін виконання: на період дії «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки

2. Рекомендувати Відділенню поліції №1 Василівського РУП ГУНП в Запорізькій області, Кам’янсько-Дніпровському РУ Головному управлінню Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у тому числі у складі спільних мобільних груп, посилити контроль за дотриманням протиепідемічних обмежень на території громади.
Термін виконання:на період карантину

3. Рекомендувати Кам’янсько-Дніпровському РУ Головному управлінню Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів суб’єктами підприємницької діяльності.
Термін виконання: на період карантину

4. КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня»: вжити вичерпних заходів щодо безперебійного забезпечення централізованим киснем закладів охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, у тому числі необхідної кількості дитячих ліжко-місць.
Термін виконання: негайно

5. Відділам мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку із правоохоронними органами, організаційної та інформаційної роботи за участю регіональних та місцевих засобів масової інформації, у тому числі приватної форми власності (за згодою), зокрема у соціальних мережах, забезпечити:

1) широке інформування населення про встановлення на території області та громади «червоного» рівня епідемічної небезпеки;
Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

2) проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо необхідності дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, які передбачені «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, зокрема щодо заборони перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно: на територіях закладів охорони здоров’я та освіти; на зупинках громадського транспорту; на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра;
Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

6. Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади суб’єктами господарювання сфери торгівлі у період з 22.00 год. до 07.00 год. щоденно, враховуючи вихідні дні та свята, на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Власникам торгових об’єктів привести свою діяльність у відповідність до вимог цього рішення, а також забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в указаний цим рішенням час.
Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

7. Заборонити роботи суб’єктів розважальної діяльності на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади (зокрема ресторанів, кафе та барів) у період з 23.00 год. до 07.00 год. щоденно, враховуючи вихідні дні та свята, на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Власникам об’єктів розважальної діяльності привести свою діяльність у відповідність до вимог цього рішення, а також забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону роботи в указаний цим рішенням час (робота суб’єктів розважальної діяльності здійснюється з 07 до 23 год. за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу, ринку) негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу, ринку), або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).
Термін виконання: на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки

8. Директорам КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня», КНП «Кам’янсько-Дніпровський ЦПМСД»:

- Опрацювати графік роботи лікарів та медичного персоналу, які є жителями с. Велика Знам’янка і які добираються до місця роботи громадським транспортом;
- Провести аналіз (перевірку) наявного автотранспорту. Повідомити на адресу виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради спроможність використання автотранспорту підприємства для підвозу працівників медзакладів на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки;

- Провести перемовини з авто перевізниками щодо бронювання необхідної кількості місць для працівників мед закладів;
Надати пропозиції щодо вирішення питання підвозу працівників медзакладів до робочого місця та додому на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки.
Термін виконання: до 27.10.2021 р.

9. Виконавчому комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, з метою недопущення зриву початку опалювального сезону в КПН «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня», недопущення виникнення надзвичайних ситуацій пов’язаних з несвоєчасним початком опалювального сезону в КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня», особливо в умовах ускладненої обстановки через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також в умовах зниження щоденної середньодобової температури повітря, враховуючи відсутність на місцевому ринку альтернативних постачальників теплової енергії та постійний ріст паливного матеріалу, встановити ТОВ «Хітен» тариф на теплову енергію у раніше наданому розмірі (4126,98 грн за 1 Гкал).
Термін виконання: негайно

10. Директора КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня» зобов’язати :

- вжити вичерпних заходів щодо недопущення зриву опалювального сезону в КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня»;
Термін виконання: негайно

- вжити вичерпних заходів щодо вивчення ринку постачальників теплової енергії;ї

- за результатами аналізу ринку залучити альтернативного постачальника теплової енергії для забезпечення опалювального сезону 2021-2022 рр. в КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня» за конкурентними середньо обласними цінами.
Термін виконання: до 31 грудня 2021 р.

Усі рішення Комісії прийняті відкритим голосуванням одноголосно.

За інформацією КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня» станом на ранок 26 жовтня у ковідному шпиталі перебувають 35 хворих на COVID-19 осіб, з них 19 осіб - жителі Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади. За останню добу виписано 5 осіб та госпіталізовано 13 особи. На превеликий жаль помер чоловік 1955 р.н. Звертаємо увагу на негативну динаміку інфікування жителів громади та щоденне зростання кількості хворих на COVID-19.

Тому просимо всіх жителів громади дотримуватися карантинних обмежень, щоб уберегти себе та своїх близьких, чітко дотримуючись відповідних рекомендацій. Також просимо не займатися самолікуванням і одразу звертайтеся до сімейного лікаря, якщо відчули симптоми захворювання.

Профільні структурні підрозділи виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



Середа, 27 Жовтня 2021 16:53 | Переглядів: 571