Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПОЧАТОК ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ, РОБОТА КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ ТА УСТАНОВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ, ЗВІТ АДМІНКОМІСІЙ - ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ РАДИ

У п’ятницю, 22 жовтня, під головуванням голови Кам’янсько-Дніпровської громади Володимира Антоненка відбулось засідання виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради. На засіданні були присутні члени виконкому, начальники відділів, директори комунальних підприємств громади та міської лікарні. Порядок денний засідання виконкому налічував понад 40 питань, серед яких традиційно розглядалися питання щодо: надання допомоги на проїзд хворим з хронічною нирковою недостатністю, які отримують програмний гемодіаліз; надання допомоги на поховання та соціальної матеріальної допомоги; постановки на соціальний квартирний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; змін поштових адрес об’єктів нерухомого майна; надання дозволів фізичним особам-підприємцям на розміщення тимчасових споруд; влаштування дітей до КУ «Запорізький спеціалізований будинок дитини «Сонечко» та КУ «Бердянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат»; надання статусу дитини-сироти; надання дозволу на перерахування коштів на купівлю та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, призначення опікуном тощо.

Протягом декількох місяців поспіль питанням №1 на порядку денному голови громади Володимира Антоненка та виконавчого комітету міської ради є початок опалювального сезону. Загальмовує цей процес як надвисокі ціни на газ, так й нещодавні зміни у чинному законодавстві та відсутність нового чіткого алгоритму щодо їх закупівлі. Громадою виконано всі необхідні заходи для скорішого укладання договорів на постачання газу для закладів освіти та культури, установ соціальної сфери. Наразі очікуються відповідні дії з боку постачальника природного газу.

Важливим рішенням виконкому, яке було прийнято 22 жовтня, визначено початок опалювального сезону 2021/22 років для котелень, працюючих на вугіллі (твердому паливі), природному газі у закладах соціальної сфери громади, виходячи з кліматичних умов, згідно з нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами за умови стійкого зниження середньодобової температури зовнішнього повітря нижче +8 С протягом трьох діб. Тож начальникам відділів виконавчого комітету Кам'янсько-Дніпровської міської ради: освіти, молоді та спорту Маріанні Вакулі, культури та туризму Андрію Грицюку першочергово дозволено розпочати опалювальний сезон у приміщеннях: закладів дошкільної освіти, загальноосвітніх закладах, спортивних школах, Будинку дитячої творчості, закладах культури з 01 листопада 2021 року. Керівникам КП, КНП, інших установ та закладів - з 01 листопада 2021 року, забезпечуючи при цьому постійний контроль за раціональним використанням газу та твердого палива згідно затверджених лімітів. До того ж керівників КП, КНП, інших установ та закладів зобов’язано обмежувати роботу котлів у разі підвищення середньодобової температури повітря в опалювальний період вище +8 С. Рішенням виконкому рекомендовано Кам'янсько-Дніпровському відділенню АТ «Запоріжгаз» у встановленому законодавством порядку вжити заходів щодо забезпечення розподілу природного газу для всіх споживачам.

Щодо опалення Кам’янсько-Дніпровської міської лікарні, у зв’язку зі зростанням ціни на газ, також виникла проблема, адже за попереднім договором на постачання теплової енергії між лікарнею та ТОВ «Хітен» вартість 1 Гкал становила близько 1850 грн. За новим договором постачальником запропонована нова ціна – понад 4000 грн. Наразі ціни на енергоносії щоденно зростають. Тому, забігаючи наперед, відзначимо, що 25 жовтня на позачерговому засіданні виконкому було затверджено нові тарифи на теплову енергію для міської лікарні. Зараз прискореними темпами розпочато процедуру укладання договору для щонайскорішого початку опалювального сезону у міській лікарні. Зауважимо, що загалом для цієї медичної установи необхідно приблизно 2,5 млн грн до кінця 2021 року для сплати всіх комунальних послуг. Тож для зменшення всіх видатків громади та спрямування зазначених коштів для лікарні, на черговій сесії на розгляд депутатського корпусу будуть надані відповідні зміни до бюджету громади.

Одним з питань, яке було розглянуто на засіданні виконкому, стало заслуховуваня інформації директорів КДМКП «Карат» Максима Баранова та КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» Анатолія Баса про стан вивезення твердих побутових відходів на території Кам’янсько-Дніпровської громади. Так, для здійснення відповідної послуги в КДМКП «Карат» задіяно три одиниці спецтехніки. Станом на 01.10.2021 КДМКП «Карат» укладено договорів з підприємствами та крамницями у кількості 79 штук, з приватним сектором - 31 договори, всі інші жителі громади сплачують кошти в залежності від обсягів ТПВ безпосередньо робітникам підприємства, які задіяні на маршруті та продають пакети для сміття. Загалом за 9 місяців поточного року КДМКП «Карат» вивезено сміття у кількості 1105,84 т, на загальну суму – 488,46 тис.грн.

Своєю чергою, КП «АГРОЗНАМЯНКА» періодично проводяться рейди з виявлення стихійних сміттєзвалищ. Під час здійснення таких рейдів виявлено 15 несанкціонованих сміттєзвалищ, з них 3 - на кладовищах. За 9 місяців поточного року підприємством вивезено 70 т. сміття на суму 93,0 тис. грн.

Тож членами виконкому інформацію директорів КП взято до відома, а також їм рекомендовано проаналізувати стан укладання договорів на вивіз твердих побутових відходів на підпорядкованій території; до 10 листопада 2021 року організувати роботу спрямовану на укладання договорів з кожним домогосподарством та проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з питання культури поводження зі сміттям. Зі свого боку, адміністративним комісіям при виконкомі міської ради (голови комісій Андрій Кононенко та Анатолій Бас) необхідно вживати заходів адміністративного впливу до осіб, які порушують правила благоустрою та висвітлювати в місцевих засобах масової інформації, на офіційному сайті міської ради роботу зазначених комісій щодо притягнення до відповідальності порушників Законів України «Про благоустрій населених пунктів України» та «Про відходи».

Також членами виконкому затверджено звіти комунальних підприємств Кам’янсько-Дніпровської громади про виконання фінансових планів за третій квартал 2021 року. За результатами звітів директорів КП «Профдезінфекція» Тетяну Щетиніну, КДМКП «Карат» Максима Баранова, КП «АГРОЗНАМ’ЯНКА» Анатолія Баса та КП «Водоканал» Костянтина Чебукіна зобов’язано вжити заходів щодо дотримання термінів подання звітів про виконання фінансових планів, усунення недоліків та зауважень при їх складанні, забезпечивши належну організацію ефективної системи внутрішнього контролю за виконанням фінансових планів КП у поточному році. Рішенням виконкому також безоплатно передано майно, що обліковується на балансі КНП «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня» на баланс КП «Водоканал» для оперативного виконання аварійно-відновлювальних робіт - автомобіль АХШД на шасі УАЗ 3962 вантажний швидкої допомоги 2005 року випуску.

Начальник юридичного відділу Михайло Костенко прозвітував перед присутніми про роботу вищезазначених адміністративних комісій. За звітний період (з початку 2021 року) на розгляд адміністративних комісій надійшло 120 адміністративних протоколів, з яких 88 по м. Кам’янка-Дніпровська та 32 по с. Велика Знам’янка, за ознаками: ч. 1 ст. 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), ст. 154 КУпАП (порушення правил та стандартів тримання собак та котів), ст. 155 КУпАП (порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю), ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами), ч. 1 ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі на ринках), ст. 180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп'яніння), ч. 1 ст. 183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Сума накладених штрафів по м. Кам’янка-Дніпровська складає 47566 грн, з яких добровільно сплачено 17551 грн. Відносно 41 (сорока однієї) особи постанови адмінкомісії направлено до Державної виконавчої служби для примусового виконання.

Начальник відділу охорони здоров’я та соціальної сфери Олена Авдєєва прозвітувала перед присутніми про хід виконання делегованих повноважень у галузі соціального захисту населення згідно ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Олена Миколаївна зазначила, що на території Кам’янсько-Дніпровської громади функціонують дві комунальні установи з надання соціальних послуг: КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кам’янсько-Дніпровської міської ради та КЗ «Кам’янсько - Дніпровський міський центр соціальних служб» Кам’янсько-Дніпровської міської ради.

Основним завданням Територіального центру є вчасне виявлення громадян, які потребують сторонньої допомоги, визначення їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні та забезпечення якісного надання послуг, згідно Державних стандартів, громадянам похилого віку, інвалідам, малозабезпеченим сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують допомоги та допомоги на основі індивідуального та комплексного підходів до кожного підопічного. Зі свого боку, соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, а саме тим, які перебувають у складних життєвих обставинах та не в змозі подолати життєві труднощі та проблеми самостійно (інвалідність, не задовільний стан здоров’я, ухиляння від виконання батьківських обов’язків, насильство, сирітство, відсутність житла або роботи, алкогольна або наркотична залежність, негативні стосунки в сім’ї, відсутність документів та інше), надавалися фахівцями КЗ «Кам’янсько - Дніпровський міський центр соціальних служб». До того ж на території громади інспектором праці проводиться роз’яснювальна та профілактична робота з метою не допущення суб’єктами господарювання порушень норм чинного трудового законодавства. У першу чергу, робота інспектора праці спрямована на спонукання роботодавців офіційно працевлаштовувати своїх працівників (результат роботи – з початку 2021 року оформлено 68 осіб). Також на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота серед працівників щодо переваг отримання легальної заробітної плати та впливу і розміру на гідну пенсію в майбутньому. За звітний період на підставі направлень Головного управління Держпраці у Запорізькій області було проведено 3 інспекційні відвідування, в результаті яких виявлено та оформлено 4 працівники. З 01.04.2021 інспектором праці також проводиться повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до них підприємств, організацій та установ всіх форм власності (за цей період зареєстровано 9 колективних договорів, змін та доповнень до них).

Результатом заслуховування зазначеної інформації рішенням виконкому зобов’язано відділ охорони здоров’я та соціальної сфери виконавчого комітету забезпечити проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості на території Кам’янсько-Дніпровської громади та доходів населення.

Тож, 22 жовтня було розглянуто та прийнято відповідні рішення з усіх питань порядку денного засідання виконкому Кам’янсько-Дніпровської міської ради.

Начальник відділу організаційної та інформаційної роботи Тетяна ПШЕНИЧНА



Середа, 27 Жовтня 2021 16:34 | Переглядів: 425