Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

👍НАШІ АРТИСТИ НА ФЕСТИВАЛІ «ЛЕГЕНДИ СТЕПУ»

⌚️11 вересня 2021 року на території Чернігівської територіальної громади Запорізької області відбувся ІІ Відкритий етнофестиваль "Легенди степу", присвячений історії розвитку дикого степу. На цих землях ще до появи східних слов'ян та об'єднання їх у середньовічну державу з центром у Києві декілька століть існувала Велика скіфія, славетні воїни-кочівники, володарі незлічених золотих скарбів. Започаткований фестиваль з метою відродження багатовікової спадщини народів Приазовських степів, ознайомлення нашого населення з унікальністю скіфської доби.
⛰На пагорбі гори Оба-Таш (з тюркського - Кам'яна Могила) було розгорнуте етнографічне містечко, де і проходила реконструкція епохи степової України від прадавніх часів до сучасних. У фестивалі брали участь етнорок гурти, фольклорні, музичні та театральні колективи з усієї України.
🙌Був запрошений й наш народний фольклорний колектив "Надвечір"я" Кам'янсько-Дніпровського міського будинку культури. Гості фестивалю не тільки слухали виступи етногуртів, але й побачили культові споруди древніх людей, етнографічні лабіринти. Побачили Храм вітрів та древні письмена на камені. Також проводились ярмарки-виставки майстрів народного мистецтва Чернігівського та Токмацького районів. Учасники фестивалю мали унікальну можливість поринути у прадавні часи та зазирнути за лаштунки скіфського життя, дізнатись, як жили та виглядали степові народи, чий спадок залишається невід'ємною частиною нашої історії.
🏅Наш колектив "Надвечір'я" та тріо "Криниченька" були відзначені Подякою за збереження культурної спадщини степової України. Атмосфера свята була дуже тепла та доброзичлива: колективи обмінювались творчими задумами, обговорювали оформлення сценічних костюмів, просто усміхались та бажали добра. Дякуємо організаторам етнофестивалю "Легенди степу" за можливість поринути в історію минулого, переглянути ще одну сторінку історичної доби нашої України. А НФК "Надвечір'я"-знову браво!
✍Неля Фьодорова



Вівторок, 14 Вересня 2021 09:12 | Переглядів: 204