Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЩОДО ВИЗНАННЯ БАТЬКІВСТВА, СТАТУС ОДИНОКОЇ МАТЕРІ ТА НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Так склалося, що на сьогоднішній час, коли в родині з'являється дитина, все найчастіше матері новонароджених дітей, маючи чоловіка, який є біологічним батьком дитини та проживає разом з ними, оформлюють статус одинокої матері, аби більше отримувати соціальних виплат - допомог, які виплачуються сім'ям з дітьми. Але ж батьки не замислюються, що у подальшому, коли мати не знаходиться з дітьми з різних причин, біологічний батько не може бути законним представником дітей і тоді в таких родинах виникає ризик соціального сирітства, коли малолітні діти можуть опинитися в інтернаті, маючи обох батьків. На теперішній час в державі існує два способи визнання батьківства. Походження дитини від батька може бути встановлено в добровільному порядку при написанні спільною заяви матері та батька дитини до органів ДРАЦС , або в судовому порядку, якщо батьки не дійшли спільної згоди.
У такій складній життєвій обставині опинився один з клієнтів КУ «Кам'янсько-Дніпровського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді» Кам'янсько-Дніпровської міської ради. Перед батьком двох малолітніх дітей, мати яких самоусунулась від виховання та виконання батьківських обов’язків, постає вибір, від якого залежить доля дітей. Чоловік вирішує, що своїх дітей він не залишить, тому звернувся до адвоката аби той надав консультацію та роз’яснення щодо подальших дій встановлення батьківства. Адвокат йому пропонує свою допомогу, але такі послуги чоловіку коштуватимуть приблизно в розмірі 10 тисяч гривень. Добре розуміючи, що ця сума грошей велика для родини та ці кошти можна витратити на забезпечення потреб дітей, спеціалістом КУ К-Д МЦСССДМ було ініційовано дане питання на розгляд засідання комісії з захисту прав дитини при Кам'янсько-Дніпровській райдержадміністрації, в якій прийняв участь представник «Кам'янсько-Дніпровського бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Таким чином, фахівцем із соціальної роботи Литвиненко Мариною Василівною при спільній співпраці з начальником відділу «Кам'янсько-Дніпровського бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Гуменюк Лілією Анатоліївною було проведено певну роботу, за результатами якої було написано спільну заяву батька та матері щодо визнання батьківства на дітей, отримано нове свідоцтво про народження дітей з прізвищем батька, який на теперішній час є офіційним представником дітей.
У зв’язку з вищевказаним, хотілось би зазначити, що оформлюючи статус одинокої матері, батькам треба на майбутнє замислюватись чи не завдасть перешкод отриманий статус повноцінно виконувати свої батьківські обов’язки та як впливатиме їхнє рішення на подальшу долю рідних дітей .
Фахівець із соціальної роботи
Марина Литвиненко



П'ятниця, 27 Грудня 2019 14:10 | Переглядів: 287