Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

⚡️ ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ОКУПАНТИ ЗАСЕЛИЛИСЬ У ВАШЕ ПОМЕШКАННЯ АБО ЗАВОЛОДІЛИ ВАШИМ МАЙНОМ?

👉Усе частіше надходять повідомлення про свавілля окупантів у населених пунктах нашої громади, зокрема про те, як заселяються в чужі будинки та квартири самі окупанти або ж заселяють у них своїх прибічників. Також не поодинокі випадки неправомірного заволодіння майном людей не тільки тих, хто виїхав, а й тих, хто чекає на повернення України у себе вдома.
За таких обставин постраждалі мають право сповістити правоохоронні органи про факт захоплення, незважаючи на те, коли саме це відбулося.
❗️Що робити, якщо Ви були виселені з житла, воно було опечатано, з Вашого помешкання винесли майно чи Вам надходять сумнівні дзвінки або повідомлення з вимогою «перереєструватися» по законах рф?
➡️ Потерпілий має подати заяву про злочин до Національної поліції або Служби безпеки України. В ній необхідно вказати свої особисті дані й за можливості додати до заяви зібрані документи або відомості про злочин. Це може бути така інформація:
👉документи, які підтверджують право власності на житло (можна пред’являти як паперові, так і цифрові копії);
👉загальне фото помешкання, речей або надати опис їх зовнішнього вигляду (розміри, колір тощо);
👉відомі деталі правопорушення (коли та хто зайняв житло, скільки людей там наразі мешкає тощо);
👉якщо свідком незаконного заселення виявився сам заявник, бажано надати інформацію щодо порушників (їхня зовнішність, приблизний вік, в чому вони були вдягнуті, імена чи позивні, їхній транспорт);
👉 за можливості записати та передати правоохоронцям контакти людей, які були свідками злочину (тільки у випадку якщо ви впевненні у надійності людини)
➡️ Повідомити про злочин та подати заяву можна таким чином:
✅ Звернувшись до Національної поліції за номером 102 (цілодобово) або обравши найближче відділення поліції, адресу та контакти якого можна дізнатися на мапі за посиланням.
✅ Звернувшись до СБУ за номером: (044) 256-99-91 або на електронну пошту: callcenter@ssu.gov.ua.
❗️Важливо! Заяву про злочин можуть подати як самі потерпілі, так і їхні родичі, друзі, знайомі, а також ті, хто став свідком такого випадку.



П'ятниця, 16 Лютого 2024 11:42 | Переглядів: 268