Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Пошук

Новини

УКРАЇНСЬКІ ДІТИ, ЩО НАВЧАЛИСЯ ЗА КОРДОНОМ, ЗМОЖУТЬ ЗАРАХУВАТИ СВОЇ ОЦІНКИ У ШКОЛАХ ВДОМА

🔵 Робоча комісія Міністерства освіти і науки України розробила рекомендації, у яких зазначено - діти, які вимушено змінили своє місце проживання та здобували освіту за кордоном, після свого повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти за місцем проживання (в разі деокупації територій) або в будь-яку іншу школу України.

❓Як буде здійснюватися зарахування та подальше оцінювання?


👉Зарахування дітей буде здійснюватися на підставі заяви одного з батьків чи інших законних представників (опікунів тощо). Згідно з розробленими рекомендаціями, перелік відповідних оцінок, які були отримані учнем у закордонній школі, при поверненні буде обов’язково перезараховано. Для цього батьки мають надати адміністрації навчального закладу відповідні документи, серед яких мають бути прикріплені:
🔹 витяг з оцінками, які було здобуто за кордоном;
🔹довідка про систему оцінювання, яка використовується в країні тимчасового перебування.
👆Звертаємо увагу, що за кордоном учні можуть вивчати навчальні дисципліни лише українознавчого сегмента. Це можна робити як дистанційно в українських школах (допускається відвідувати школу за кордоном та одночасно вчитись онлайн в другу зміну в українському навчальному закладі), так і на базі міжнародних українських шкіл (передбачається фактичне відвідування дитиною закладу освіти). 📝До переліку навчальних предметів, які тепер можна буде перезарахувати, ввійшли:
1. українська мова та література;
2. історія України;
3. основи правознавства;
4. географія;
5. громадянська освіта;
6. захист України;
7. «Я досліджую світ» (предмет у частині громадянської й історичної освітньої галузі).
✅ Зазначені трансформації дозволять здобувачам освіти уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.



Середа, 14 Лютого 2024 14:43 | Переглядів: 276