Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

👆❗️ІНФОРМАЦІЯ ВІДДІЛУ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ ГРОМАДИ ЩОДО РЕКОНСТРУКЦІЇ ВНУТРІШНІХ МЕРЕЖ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ В КЗ «НВК ДИТЯЧИЙ САДОК – ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТ.»

👉Шановні батьки та вчителі КЗ «Навчально-виховний комплекс Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Кам’янсько-Дніпровської міської ради!

👆КЗ «Навчально-виховний комплекс Дитячий садок – загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Кам’янсько-Дніпровської міської ради відкрив свої двері для навчання дітей у 1974 році. За ці 47 років капітальних ремонтів, окрім заміни вікон на енергозберігаючі, у закладі освіти не проводилося.

Минулого року, за результатами перевірок, проведених ГУДСНС України у Запорізькій області, складено адміністративний позов та надана справа від 19.02.2020 № 02/13-02/992 до Запорізького окружного адміністративного суду щодо закриття цього закладу освіти. Півтора року тривають судові засідання. За цей час проводилася відповідна робота щодо усунення недоліків та приведення закладу освіти у відповідність до норм техногенної та пожежної безпеки.

👆При цьому вкрай важливим було питання реконструкції внутрішніх мереж електропостачання. У лютому 2021 року розпочалася робота з виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації. Рішенням Кам’янсько-Дніпровської міської ради від 05.02.2021р. №25 було виділено 49478,00 грн. на проведення проектних робіт. 19.04.2021р. підписано договір на проведення проектних робіт з ТОВ науково-виробниче підприємство «Шафрон», а рішенням Кам’янсько-Дніпровської міської ради від 30.03.2021р. №32 було виділено 2585377 грн. на реконструкцію внутрішніх мереж електропостачання в закладі освіти.

👆Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII, тендерним комітетом відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради 11.05.2021 р. було оголошено тендер на закупівлю послуг по проведенню робіт. 27 травня 2021 року відбувся аукціон, у якому взяв участь один учасник торгів - ТОВ «БРП СПЕЦБУД» (якщо в аукціоні бере участь менше як два претенденти, то аукціон не відбувається). Того ж дня тендер був оголошений повторно. 12.06.2021 р. аукціон не відбувся з тієї ж причини (лише один учасник торгів - ТОВ «БРП СПЕЦБУД»). Відповідно до чинного законодавства, з дотриманням усіх термінів, які вимагаються по переговорній процедурі, 29.06.2021 р. був підписаний Договір про закупівлю робіт з ТОВ «БРП СПЕЦБУД», а 01.07.2021 р. був підписаний договір на здійснення технічного нагляду та 02.07.2021р. підписаний договір на здійснення авторського нагляду. На жаль, липень та частина серпня пішли на розв’язання питань фінансування та документального оформлення початку робіт.

👆У серпні розпочалися ремонтні роботи відповідно до вимог Постанови КМУ № 406 від 07.06.2017р. «Про затвердження переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію». Підрядна організація має всі необхідні дозволи (виконання робіт підвищеної небезпеки) та ліцензії (загально будівельна СС2 та протипожежна), робітники, які потребують перевірки знань з техніки безпеки та протипожежної безпеки, пройшли необхідні інструктажі. В іншому випадку вони не мали б право подавати документи на тендерні процедури. Підрядною організацією планується виконання робіт в найстисліші терміни.

👆Так, планується до 1 вересня повністю відновити електропостачання у навчальних кабінетах. На сьогодні роботи виконані частково та не є остаточно виконаними. Перед бригадою було поставлено завдання щодо проведення монтажу в найбільш швидкий спосіб, після чого приклади монтажу були оглянуті представниками сторін та технічних служб. До монтажу були допущені тільки ті схеми, що відповідають проекту та будівельним нормам, інші приміщення зараз приводяться у відповідність до норм. Мова не йде про масштабне перероблення, мова йде про окремі кабінети, а їх 4. Дане питання тісно пов’язане з проектом. На жаль, проектна організація не вскриває конструктивні елементи будівлі. Так під час виконання робіт були виявлені не позначені старі вентиляційні канали, наявні дерев’яні елементи у конструктивних елементах будівлі, також наявна стара електрична мережа під напругою, яку повністю не вдалось відключити шляхом вимикання автоматів. Саме тому нарізано декілька штроб і наявні інші, начебто зайві, пошкодження стін та стелі.

👆Проектом передбачено покладання проводки у штробі, що є найбільш безпечною проводкою. Тому мова про інший спосіб монтажу є не доцільною. Покладання проводки в штробі передбачає виконання штроби в конструктивних елементах будівлі (стінах та стелі). Це є найбільш пильні та брудні роботи. Про сутність таких робіт було ще в травні доведено керівнику закладу освіти. Підрядна організація не виконує роботи, пов’язані з переміщенням меблів та інвентарю. На жаль, тільки окремі навчальні класи були належним чином підготовлені для ремонту. Також звертаємо увагу на те, що проектом та договором не передбачено виконання робіт щодо косметичних ремонтів класних кімнат, підрядною організацією будуть виконані роботи, пов’язані тільки із забиванням штроби. Роботи щодо заміни електропроводки не можливо виконати без пошкодження конструктивних елементів приміщень. Так, мову можна було б вести про більш акуратне виконання, але це пов’язане з більш тривалими термінами виконання робіт.

👆Питання ремонту приміщень справді є актуальним, але це повинен бути окремий договір по окремому тендеру і вирішення цього питання пов’язане не тільки з фінансуванням, а сама процедура закупівлі, відповідно до чинного законодавства, займе понад два місяці. Дане питання по суті не відноситься до реконструкції електромережі. Відповідно до п 11.1 Статуту КЗ «Навчально-виховний комплекс Дитячий садок – загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Кам’янсько-Дніпровської міської ради «Утримання та розвиток матеріально-технічної бази закладу освіти фінансується за рахунок коштів засновника, або інших джерел не заборонених чинним законодавством». Зазначимо, що за рахунок коштів засновника, а саме Кам’янсько-Дніпровської міської ради, щороку фінансуються косметичні ремонти коридорів, рекреацій, технічних приміщень усіх закладів дошкільної, позашкільної, загальносередньої освіти, а косметичні ремонти класних кімнат за благодійні внески батьків.

👆Також зазначимо, що з метою виконання норм техногенної та пожежної безпеки, рішенням міської ради від 30.03.2021р №3 були виділені кошти на виготовлення проектно-технічної документації на установку пожежної сигналізації для 5 закладів освіти громади у сумі 349251,00 грн. Відповідно до чинного законодавства вже відбулася спрощена процедура закупівлі послуг з цих видів робіт. Тож вартість робіт за виготовлення проектно-технічної документації на установку пожежної сигналізації для НВК склала 25294,74 грн. Вартість реалізації Робочого проекту капітального ремонту навчального корпусу НВК (розділ: Автоматична пожежна сигналізація оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей при пожежі.) становить 763598,00 грн. (реалізація цього проекту заплановано на наступний рік). Зауважимо також, що цього року в НВК буде реалізовано проект «Капітальний ремонт санітарних вузлів та зовнішньої мережі водовідведення. Проект пройшов експертизу та вже відбулася спрощена процедура закупівлі послуг ремонтних робіт з капітального ремонту санітарних вузлів та зовнішньої мережі водовідведення, вартість яких становить 1471909,00 грн.

👆До того ж з метою виконання вимог п. 2 глави 3 розділу X Кодексу газорозподільних систем щодо облаштування комерційних вузлів обліку закладів освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради засобами дистанційної передачі даних у цьому році, а саме - до початку опалювального періоду, планується реалізація Робочого проекту: «Реконструкція мереж газопостачання котельні КЗ «НВК «Дітячий садок-ЗОШ І-ІІІ ступенів». Відповідними рішеннями міської ради виділені кошти у сумі 714479,00 грн. Наразі проводиться експертиза проекту будівництва.

👉Шановні батьки! Вибачаємося за незручності та додаткові клопоти, спричинені проведенням реконструкції електромережі у закладі, де здобувають освіту ваші діти. Це тимчасово. Заклад освіти, відділ освіти, молоді та спорту, виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради працюють над тим, щоб освітній процес в усіх закладах освіти нашої громади було розпочато своєчасно, а навчання дітей - цікавим, якісним, а головне безпечним. Сподіваємося на порозуміння та підтримку.


✍З повагою,
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради



П'ятниця, 20 Серпня 2021 16:17 | Переглядів: 330