Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ГРОМАДА ІНФОРМУЄ: УЗАГАЛЬНЕНА ІНФОРМАЦІЯ ЗА ПІДСУМКАМИ КАРАНТИННОГО ТИЖНЯ

     16 березня поточного року за ініціативи виконавчого комітету Кам'янсько-Дніпровської міської ради відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади (далі – громади). Центральне та найголовніше питання порядку денного засідання комісії - стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19, запобігання його поширенню.

     Доповідачами на засіданні стали: начальник відділу мобілізаційної і оборонної роботи, надзвичайних ситуацій та зв’язку із правоохоронними органами виконкому міськради Максим Пархоменко, т.в.о. головного лікаря НКП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» Оксана Шупарська та в.о. головного лікаря НКП «Кам’янсько-Дніпровський районний ЦП МСД» Інна Шаповал.
За інформацією, яку доповів присутнім членам комісії Максим Пархоменко, на виконання ПКМУ від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу «COVID-19»:

    1. Наказами відділу освіти, молоді та спорту від 12.03.2020 №32 і відділу культури та туризму від 12.03.2020 №7 виконкому Кам’янсько-Дніпровської міськради з 12.03.2020 по 03.04.2020 (включно):
      - оголошено карантин у всіх закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти громади, припинено освітній процес;
     - скасовано проведення навчальних, культурних, спортивних, розважальних та інших масових заходів в закладах освіти громади;
      - призупинено навчально-виховний процес у КЗ «Кам'янсько-Дніпровська міська дитяча школа мистецтв»;
   - обмежено проведення всіх масових та культурно-розважальних заходів, призупинено роботу всіх гуртків, клубів за інтересами в закладах культури громади.

    2. Рішенням сесії Кам’янсько-Дніпровської міськради від 13.03.2020 №15 «Про внесення змін Програми фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Кам’янсько-Дніпровського району на 2020-2022 роки» з бюджету громади для бюджету району виділено 34,26 тис. грн. (100% суми, яка запитувалась Кам’янсько-Дніпровською райдержадміністрацією) на закупівлю респіраторів класу захисту FFP2 (130 од.), одноразових костюмів біозахисту (30 од.), швидких (експрес) тестів для діагностики короно вірусу COVID-19 (21 од.), засобів індивідуального захисту (10 уп.), антисептиків та деззасобів (20 од.).

        Також, як зауважив Максим Федорович, на території Запорізької області визначені заклади охорони здоров'я, які будуть задіяні для надання медичної допомоги особам, що відповідають визначенню випадку 2019-nCOV - головною госпітальною базою визнано КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради, КНП БМР «Бердянське територіальне медичне об'єднання», КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина» Енергодарської міської ради. Визначені дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги, які в разі необхідності надаватимуть допомогу особам, що відповідають визначенню випадку 2019- nCOV, які забезпечені необхідним обладнанням для надання екстреної медичної допомоги та протиепідемічною укладкою № 1.

      Важливо зауважити, що т. в. о. головних лікарів Оксана Шупарська та Інна Шаповал проінформували присутніх про ситуацію, яка склалася взагалі по нашому району станом на 16.03.2020, а саме:

      1. Кам’янсько-Дніпровські та Великознам’янські амбулаторії загальної практики сімейної медицини забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами для роботи у штатному режимі на 2-2,5 міс. З метою недопущення розповсюдження захворювань, прийом хворих, які на момент звернення за медичною допомогою мають підвищену температуру, нежить, кашель, відбувається позачергово з ізоляцією хворого у кабінеті на першому поверсі. У кожній амбулаторії ЗПСМ є одноразові костюми біозахисту у кількості по 3 одиниці на амбулаторію. Однак, зазначена кількість є замалою у випадку загострення ситуації.
     2. Рівень захворюваності серед населення Кам’янсько-Дніпровського району є звичним до рівня захворюваності у даний період року. У приймальному, інфекційному відділенні та відділенні інтенсивної терапії є одноразові костюми біозахисту, однак їх кількість теж замала. КНП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» має 6 апаратів штучної вентиляції легень (один з яких для дітей). Дієвими профілактичними заходами для протидії розповсюдження інфекції коронавірусу є вологе прибирання з використанням хлоровмісних дезінфікуючих засобів, яке необхідно проводити кожні 2-3 години, регулярне провітрювання приміщень, протирання ручок, металевих предметів дезінфікуючими засобами. Найбільш ефективними для розповсюдження інфекції є використання медичних масок особами з симптомами хвороби. Використання масок допускається до їх зволоження та/або не більше 3-х годин.
    3. Однією з головних проблем наразі є відсутність у постачальників засобів індивідуального захисту (медичних масок, респіраторів), спиртовмісних шкірних антисептиків. Найпростіший антисептик можна зробити в домашніх умовах з використанням медичного спиртну 96% та гліцерину у пропорціях 75х25% відповідно. Найбільш доцільним способом профілактики розповсюдженню інфекції є самоізоляція, уникнення без нагальної потреби перебування у місцях з масовим перебуванням людей, уникати наближення до громадян на відстань ближче 2 метрів.

      Результатом засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади стало визначення низки заходів, які мають на меті убезпечення жителів громади та запобігти розповсюдженню коронавірусної інфекції на її території:
    1. Відділам виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, комунальним підприємствам, установам та закладам Кам’янсько-Дніпровської міської ради:
     1.1. суворо дотримуватися вимог ПКМУ від 11.03.2020 № 211, якою з 12 березня по 03 квітня 2020 на усій території України установлено карантин із забороною відвідування закладів освіти її здобувачами, проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
       1.2. скасувати або максимально перевести в режим телефонних чи відеоконференцій усіх нарадчих заходів та засідань;
       1.3. скасувати до особового розпорядження проведення особистих прийомів громадян;
     1.4. посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією;
    1.5. передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, вологе прибирання приміщень з хлоровмісними дезінфікуючими засобами, забезпечити наявність спиртовмісних шкірних антисептиків у туалетних кімнатах адміністративних будівель, в яких вони розташовані;
      1.6. негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
      1.7. у разі необхідності змінити графіки надання відпусток працівниками, діти яких перебувають на карантині.
Підпункти 1.5-1.7 теж рекомендовані керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності та підпорядкування на території громади.
      Також протоколом комісії рекомендовано:
   - т.в.о. головних лікарів НКП «Кам’янсько-Дніпровська ЦРЛ» та НКП «Кам’янсько-Дніпровський районний ЦП МСД оперативно надавати інформацію до виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради про зареєстровані випадки захворювання (підозру на захворювання) коронавірусу COVID-19;
    - керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності та підпорядкування на території громади забезпечити у необхідній кількості медичними масками, респіраторами, спиртовмісними шкірними антисептиками персонал, який працює безпосередньо у місцях з масовим скупченням людей, дотримуватися правил утилізації медичних масок після їх використання;
  - закладам громадського харчування, побутового обслуговування населення та торгівлі всіх форм власності та підпорядкування на території громади організувати регулярне провітрювання службових приміщень, вологе прибирання приміщень з хлоровмісними дезінфікуючими засобами, забезпечити наявність спиртовмісних шкірних антисептиків у туалетних кімнатах;
    - керівникам релігійних конфесій на території громади: проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед парафіян з метою профілактики та запобігання загрози епідемії коронавірусної інфекції та передбачити режим регулярного провітрювання приміщень, вологе прибирання приміщень з хлоровмісними дезінфікуючими засобами.
   

     17 березня у зв’язку з посиленням карантинних заходів, на виконання постанови КМУ від 16 березня 2020 №215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211» та рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області від 16.03.2020 №6, відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кам’янсько-Дніпровської міської ОТГ. В результаті до 03.04.2020 введено низку заборон. Зокрема, заборонено:


   - проведення усіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
   - робота закладів культури (музеїв, гуртків тощо), спортивних залів (секцій) на території Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади;
   - робота ринків, крім роботи торгівельних точок на них, які здійснюють реалізацію продуктових товарів, товарів першої необхідності (у тому числі засобів особистої гігієни, миючих та дезінфікуючих засобів) на території Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади;
   - робота об’єктів громадського харчування (окрім приготування їжі за індивідуальним замовленням особи з наступною доставкою її засобами кур’єрської служби або самовивозом);
   - роботу усіх магазинів, крім продуктових та не продуктових, що реалізують товари першої необхідності (у тому числі засоби особистої гігієни, миючі та дезінфікуючі засоби) на території Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади;
     Також комісією рекомендовано:
    - населенню Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади максимально обмежити самопересування в межах населених пунктів та в громадських місцях без крайньої потреби;
    - Кам’янсько-Дніпровському відділенню поліції Енергодарського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області в межах компетенції здійснювати контроль за дотриманням виконання Постанови Кабінетів Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби «COVID-19» (із змінами затвердженими ПКМУ від 16.03.2020 №215).

     До того ж, звертаємо увагу, що прийом громадян керівництвом виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради призупинено до 03 квітня 2020 року включно. Під час карантину жителі громади мають можливість звернутися до виконкому міської ради електронною поштою k_gorsovet@zp.ukrtel.net, або за телефонами:

- приймальня міського голови тел. 2-14-12;
- з соціальних питань тел. 2-17-94;
- з питань житлово-комунального господарства тел.2-37-79;
- по роботі відділу «Центр надання адміністративних послуг» тел.2-34-73;
Також у робочі дні з 8.00 до 19.00 працює Гаряча телефонна лінія громади (повідомлення можна надсилати через мобільний додаток Viber на номер телефону +38(099)380 21 98)).



Четвер, 19 Березня 2020 14:18 | Переглядів: 338