Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

РІК РОБОТИ. ПІДСУМКИ. КОРОТКО

📆 Рік тому, 07 квітня 2023 року, розпорядженням Президента України №197/2023 було утворено Кам’янсько-Дніпровську міську військову адміністрацію. З цього дня військова адміністрація розпочала свою роботу у місті Запоріжжя.
👉 Хочу коротко підбити підсумки складного для усіх року, протягом якого пріоритетом нашої роботи стала підтримка мешканців нашої громади, які були змушені покинути свій дім, та наших захисників, які боронять Україну.
1️⃣ За звітний рік було видано ВПО мешканцям нашої громади та сусідньої Водянської, які проживають у м.Запоріжжя:
🔹8451 продуктовий набір;
🔹572 пледи, 57 ковдр, 55 подушок, 139 термосів, 30 електрообігрівачів, 362 набори термобілизни, дитячий та дорослий одяг, дитяче харчування, підгузки, постільну білизну, рушники, взуття, ліки першої потреби, стартові пакети одного з мобільних операторів тощо;
🔹144 сертифікати на 3653 грн для придбання зимового одягу у мережі торговельних центрів «Епіцентр»;
🔹200 солодких подарунків до Різдвяних свят тощо.
2️⃣ З бюджету громади виділено 46,6 млн грн (32% бюджету громади) обласному бюджету на виконання спільних обласних заходів оборонного характеру.
3️⃣ Відповідно до Комплексної програми підтримки учасників АТО (ООС), учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України - мешканців Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади, яка діє з вересня 2023 року, 40 особам виплачено допомогу на загальну суму 710 тис. грн.
4️⃣ Завдяки активному долученню мешканців громади нашим захисникам передано автівку Nissan Pickup, генератори, харчові продукти та товари гігієни, «кішки» для розмінування, хімічні грілки, теплі речі тощо.
5️⃣ Придбано спеціалізований автомобіль для Кам’янсько-Дніпровської 17 ДПРЧ 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Запорізькій області.
6️⃣ Профінансовано придбання нового кросоверу «Chery Tiggo 2» для правоохоронців Кам’янсько-Дніпровського відділення поліції
🧳 Також, готуючись до деокупації нашої громади, здійснення необхідних першочергових заходів, створення Пунктів Незламності, на постійній основі формується резервний фонд: генератори, пальне та моторне мастило, ноутбуки, багатофункціональні пристрої, сканери, комплекс посилення зв’язку, підсилювач 4G сигналу, маршрутизатор, зарядна станція, електричні кабелі, розетки та вилки електричні, прожектори, вогнегасники, гучномовці, лопати, сокири, молотки тощо. У рамках Плану деокупації Кам'янсько-Дніпровської територіальної громади, підписано меморандуми з чотирма перевізниками про взаємодію і співпрацю у проведенні спільних заходів з пасажироперевезень (загальна кількість транспортних засобів 12, загальною кількістю пасажиромісць - 341).
👥 Для реалізації повноважень військової адміністрації в пріоритеті також було збереження кадрового потенціалу у сфері місцевого самоврядування, освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної допомоги громади. З весни минулого року військовою адміністрацією відновлено роботу виконавчого комітету міської ради (його робота фактично була призупинена у серпні 2022 року), у т.ч. Служби у справах дітей, ЦНАПу (частково), відділу освіти, молоді та спорту. Вкрай обмеженим кадровим ресурсом ми спромоглися налагодити роботу для забезпечення першочергових потреб наших мешканців.

👨‍💻 З 01.09.2023 відновлено роботу закладу загальної середньої освіти КЗ «Кам’янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Навчання відбувається в дистанційній формі, використовуючи шкільну онлайн-платформу. Для відновлення освітнього процесу завдяки благодійним організаціям, як резерв накопичено: рекреаційні набори та набори для раннього розвитку, набори «Школа в коробці», ноутбуки з периферією, підручники тощо. Коштом місцевого бюджету також придбано ноутбуки, багатофункціональні пристрої, роутери, мережеві подовжувачі. Надано допомогу 4 дітям вразливих категорій на загальну суму 86,88 тис. грн. Діти нашої громади також відвідали Угорщину та концерт гурту YAKTAK у м.Запоріжжя, взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Моя мама – найкраща в світі!», який організовано нашим відділом культури та туризму.
🤚 Загалом до військової адміністрації та виконавчого комітету міської ради за звітний період письмово звернулося 68 осіб. Наразі мешканці громади можуть звернутися до відділу ЦНАП, який в межах наявних правових можливостей надає послуги з: реєстрації місця проживання (перебування) особи, малолітньої дитини віком (до 14 років), внесення інформації/змін до інформації про особу, що міститься в Реєстрі територіальної громади (РТГ), видачі витягу з РТГ, внесення змін, пов'язаних з іменними (прізвище, ім'я, по батькові) та/або паспортними документами тощо. Профільним відділом виконкому міської ради обробляються та вносяться до Реєстру пошкодженого та знищеного майна інформаційні повідомлення. Вже внесено 149 інформаційних повідомлень, щодо 75 об’єктів інформацію внесено до державної електронної системи «Відновлення країни».
📲 Нагадаю, що з червня 2023 року військовою адміністрацією запроваджено проведення телефонних «гарячих ліній» спілкування із громадянами (щовівторка з 12.00 до 13.00 за телефоном +380667918702). Крім того, створено офіційні Internet-ресурси військової адміністрації (Telegram-канал, Facebook-сторінка, Чат-бот, електронна скринька kamdniprovvr@gmail.com), продовжує функціонувати сайт міської ради та Facebook-сторінка нашої громади.
🤝 Для налагодження співпраці з іншими громадами нашу Кам’янсько-Дніпровську міську територіальну громаду включено до складу Ради громад - консультативно-дорадчого органу при Місцевій асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація нескорених громад", робота якої направлена на об’єднання зусиль з вирішення ключових питань відновлення та стратегічного розвитку деокупованих територій. Також минулого року наша громада стала членом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад».
🙌 Приємно відзначити, що у вересні 2023 року в рамках культурного тижня у Німеччині (м. Штральзунд) було презентовано нашу громаду, її культуру та історію, а також артисти Запорізького краю, у т.ч. нашого народного фольклорного колективу «Надвечір’я», продемонстрували високий рівень унікальної пісенної культури України – степовий розспів.
👉 Протягом року працівники військової адміністрації та виконавчого комітету міської ради взяли участь в численних форумах, семінарах, конкурсах, культурних та спортивних заходах, представляючи нашу громаду на різних рівнях.

🤝 Сьогодні хочу подякувати багатьом:

✅ нашим захисникам з Кам’янсько-Дніпровської громади та усіх куточків України, які щохвилини боронять нашу землю від ворожої навали;

✅ волонтерам та активістам нашої громади, які у грудні 2022 року створили гуманітарний хаб для жителів трьох громад (Кам’янсько-Дніпровської, Водянської, Благовіщенської), що став основою для створення Центру гуманітарної допомоги для наших ВПО у м. Запоріжжя);

✅ керівництву Запорізької області, Василівського району, громадам Запорізької області за підтримку та допомогу;

✅ всім благодійним організаціям та фондам, донорам та волонтерам, простим жителям, які не стоять осторонь чужих проблем, за підтримку наших мешканців;

✅ колективу виконавчого комітету міської ради та депутатам міської ради, які залишилися вірними своїй громаді та щоденно забезпечують сталу роботу місцевих органів влади нашої громади;

✅ нашим мешканцям, які наразі знаходяться в тимчасовій окупації, але, попри тиск та небезпеку, бережуть у своїх серцях любов до України.

Попереду ще багато роботи, але віримо і знаємо, що над нашою громадою обов’язково замайорить український прапор, пролунає наш гімн та ми повернемося додому. Наразі кожен з нас на своєму місці має наближати цю хвилину кожного дня, докладаючи зусиль та підтримуючи наших захисників.
✍️ Начальник Кам’янсько-Дніпровської міської військової адміністрації, Андрій Грицюк



Неділя, 07 Квітня 2024 18:26 | Переглядів: 285