Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

КОЛИ ЛІКУВАННЯ В ДЕННОМУ СТАЦІОНАРІ Є БЕЗОПЛАТНИМ

Існує міф, що лікування в денному стаціонарі є виключно платною послугою, бо Програма медичних гарантій її не покриває.
Це – не так.
Лікування в денному стаціонарі є безоплатним у тих медзакладах, які:

  • мають договір з НСЗУ Національна служба здоров'я України на надання амбулаторної допомоги (пакет “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”);
  • надають медичну допомогу в умовах денного стаціонару.

У денному стаціонарі надають амбулаторну допомогу пацієнтам, які не потребують цілодобового лікарського та медсестринського догляду. В умовах денного стаціонару пацієнт може отримувати лікувальні процедури, малі хірургічні втручання, діагностичні обстеження тощо. Все це – без госпіталізації до лікарні.
На лікувальні процедури чи інші втручання лікуючий лікар має видати електронне направлення. З ним потрібно звернутися в ту поліклініку чи діагностичний центр, який має договір за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” та у якому надаються медичні послуги в умовах денного стаціонару.

Зверніть увагу, кожна лікарня (поліклініка чи діагностичний центр) надає той обсяг медичних послуг, який властивий закладу відповідно до напряму надання медичної допомоги та галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я. Також має значення наявність певного обладнання та лікарів за напрямом надання допомоги у штаті закладу.

Міністерство охорони здоров'я України

 



Понеділок, 25 Березня 2024 13:20 | Переглядів: 247