Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

НАСТАВНИЦТВО – ЩО ЦЕ ТАКЕ?

🗓Лише година вашого часу на тиждень може змінити життя дитини. Йдеться про наставництво для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
🫂Якщо хочете допомогти підліткам у закладі, то наставництво може стати одним з варіантів. З ключових вимог – відвідувати дитину бодай раз на тиждень.
❓Чому це важливо❓
Діти у закладах не мають того, кому могли б довіритися; розповісти, що турбує або із ким порадитися. А після виходу з інтернату – вони не вміють вести побут, готувати їжу, робити покупки й розпоряджатися грошима.
Часто не знають, ким хочуть стати і як цього досягти. А наставник – це такий дорослий друг, може підготувати їх до самостійного життя.
❓Що робить наставник❓
Наставник – це не родич, вчитель чи спонсор. Це авторитетний товариш, який може вислухати, зацікавити, бути прикладом.
✅ «Важливо, щоб наставник не перейняв на себе батьківські ролі», – підкреслює заступниця директора з реалізації програм Партнерства «Кожній дитині» Зінаїда Кияниця. «Наставництво регулюється низкою нормативно-правових актів, котрі визначають, хто і за яких умов може бути наставником. Для цього необхідно пройти спеціальний курс підготовки, укласти договір із закладом, де дитина виховується та центром соціальних служб. І головне – отримати згоду самої дитини.
🙌Майбутній наставник має бути чесним і пояснити, що він готовий бути другом, бо має трохи більший життєвий досвід – і готовий ним ділитися та надавати підтримку. І що дружба – не обов’язково на все життя, адже обставини складаються по-різному».
Але❗️І ми не втомлюємося про таке говорити – гармонійний розвиток дитини, її щасливе майбутнє – це, передусім, про родину. Тільки любляча сімʼя може дати усе, аби щасливе майбутнє стало реальністю.
✍️Partnership for Every Child / Кожній дитині



Середа, 13 Березня 2024 12:55 | Переглядів: 272