Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ЯК ПРОВЕСТИ ОСІННІ КАНІКУЛИ З КОРИСТЮ🍂

⚽ Спорт і фізичні вправи🤸‍♂️
Рух, фізичні навантаження й виважений режим дня корисні не лише для дорослих, але й для дітей. Адже у них завжди прірва енергії. Якщо раніше ви цього не робили, спробуйте під час канікул починати ранок із гімнастичних вправ (зарядки).
🎨 Творче дозвілля🖼️🖌️
Якщо ваша дитина любить малювати, ліпити з пластиліну чи глини, грати на музичних інструментах, робити аплікації чи інші поробки - канікули ідеальні для таких занять.
🧶Рукоділля та шиття🪡
Дехто з дітей (і, до речі, не тільки дівчата) полюбляють рукоділля чи шиття. Під час канікул можна приділити час в'язанню (на спицях чи гачком), вишивці, шиттю якихось нескладних, але корисних предметів (прихваток для кухні, скатертини для стола тощо).
📚Книги й письменництво📖
Осінні канікули - прекрасний час для затишного читання улюблених книг, ознайомлення з поезією чи написання власних творів (розповідей, есе, поезії чи навіть пісень).
🍁Прогулянки й дослідження 🌳
Якщо вдягтися тепло і не зважати на осінню прохолоду, канікули подарують вам із дітьми чудові прогулянки містом, парками або скверами. Разом ви можете вивчати архітектуру, породи дерев, рослин. Збирати листя, камінчики та інші природні матеріали для створення колекцій і творчих проектів.
💺Віртуальні екскурсії🧳
Сучасні технології, інтернет і гаджети дозволяють долучатися до віртуальних екскурсій не виходячи з дому. Для дослідження нових об'єктів, пам'яток або ж і цілих міст і країн можна скористатися картами від Google або спеціалізованими сайтами й порталами, на яких зібрані 3D-тури для всіх охочих.
Конструктори й пазли
Ще одним різновидом дозвілля під час канікул може стати конструювання або складання пазлів.
💻Онлайн-навчання і самоосвіта 🖱️
Якщо дитина цікавиться чимось таким, на що не вистачає часу під час школи, канікули можна використати з користю - знайти в інтернеті якісь актуальні онлайн-курси або ж засісти за класичну самоосвіту з книжками та іншими необхідними матеріалами.
В інтернеті можна знайти також велику кількість тренінгів і корисної інформації з різних напрямків (мови, науки, мистецтво, спорт... навіть програмування й робототехніка).
📸 Фотографія 🤳
За наявності у вашій родині фотоапарата або смартфона з якісною камерою, запропонуйте дитині "перетворитися" під час канікул на фотографа.
🎬Час кіно 📽️
Запропонуйте дитині під час канікул обрати певний день і час, щоб влаштувати перегляд улюблених (або ж нових) кінострічок чи мультфільмів. Для цього краще зібратися всією сім'єю. Бо ж ніхто не любить сидіти в "кінотеатрі" самотужки.
🍽️ Кулінарні експерименти
Оскільки без шкільних занять у дітей з'являється багато вільного часу, спробуйте долучити ваших школяриків до кулінарії. Спершу попросіть просто допомагати вам під час приготування сніданку (обіду, вечері). Тут важливо спокійно пояснювати, що і як потрібно робити, не нервувати у разі якихось невдач. Адже ніхто з нас не народжувався шеф-кухарем.
Настільні ігри 🎲
Під час канікул намагайтесь приділити дитині якнайбільше часу. Зберіться всією сім'єю та влаштуйте собі день (вечір) настільних ігор. Право вибору гри краще лишити за школярем, або ж узгодити цей момент з усіма учасниками, щоб цікаво було всім.
🎉Міні-свято або вечірка🎊
Діти, на відміну від декого з дорослих, відчувають святковий дух на всі 100%. Якщо маєте можливість, організуйте для свого школяра дозвілля з друзями на власній території. Це можуть бути просто посиденьки, піжамна вечірка або ж повноцінне тематичне свято.
Завдяки цим ідеям осінні канікули можуть стати часом для навчання та розваг, а також часом для розвитку і відпочинку. Незалежно від того, які активності ви виберете, головне - насолоджуйтеся цим часом і використовуйте його для власного зростання та задоволення.

КЗ "Кам'янсько-Дніпровська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3" 



Вівторок, 24 Жовтня 2023 15:12 | Переглядів: 302