Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

🤝ДОСВІД ВІДНОВЛЕННЯ СУМЩИНИ ПІСЛЯ ДЕОКУПАЦІЇ

20 липня голови військових адміністрацій Василівського та Мелітопольського району відвідали місто Тростянець, що на Сумщині. Місто було в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України протягом 31 дня. Завдяки українським військовим та активному руху спротиву, в Тростянець повернулись 🇺🇦український Прапор та українська влада. Попри недовгу окупацію, місто зазнало значних руйнувань та чималої біди: зруйновані, подекуди заміновані або спустошені житлові, адміністративні будівлі, медичні та освітні заклади. Мінування зазнав навіть міський цвинтар. Значних руйнувань дістала лікарня міста, в якій медичну допомогу отримували також й мешканці сусідніх громад. Під час відходу російські війська буквально знищили центр Тростянця, розстрілявши його з танків та іншої зброї.

👉Під час робочої поїздки колеги з Сумщини поділилися своїм вже наявним корисним досвідом з відновлення Тростянця: від поновлення електропостачання, водопостачання, звʼязку та інтернету, забезпечення базових потреб мешканців міста до залучення українських фахівців різного профілю, впровадження грантових проєктів, співробітництва з міжнародними та вітчизняними благодійними фондами та волонтерами. Очільники військових адміністрацій з Запоріжжя мали змогу побачити, як відновлюється та відбудовується Тростянець після деокупації, які першочергові заходи та механізми відновлення запроваджувалися та продовжують реалізовуватися їхніми колегами.

🇺🇦Віримо, що завдяки нашим захисникам дуже скоро досвід Тростянця стане в пригоді й для громад Запорізької області, які буде звільнено та які повернуться до своєї рідної Української родини.

👉Робочий візит став можливим за сприяння громадської організації «Мелітопольська волонтерська група «Патріот»».



П'ятниця, 21 Липня 2023 16:07 | Переглядів: 71