Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДО ДНЯ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА

     Світ старіє. Кількість літніх людей зростає. Зростає і відповідальність суспільства, яке має забезпечити гідну старість своїм громадянам. Однією із завдань держави є надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям. Справлятися з проблемами самотності, організувати побут і дозвілля літніх людей покликані працівники комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування» (надання соціальних послуг) Кам'янсько-Дніпровської міської ради Запорізької області через відділення соціальної допомоги вдома та відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Всього в територіальному центрі працює 42 працівника, які надають різноманітні соціальні послуги одиноким громадянам на безоплатній основі, а іншим на платній основі.
     Перелік соціальних послуг різноманітний. Серед таких послуг – доставка продуктів та ліків, допомога у приготуванні їжі, прибирання житла, допомога в оплаті комунальних послуг; допомога в оформленні документів; допомога у самообслуговуванні, послуга прання білизни, покосу трави, перукарські послуги, розпил та рубка дров. Також – представництво інтересів в органах державної влади, установах, підприємствах та організаціях
     У територіальному центрі соціального обслуговування з початку 2019 року отримали послуги 1088 особи, з них 375 осіб похилого віку та людей з інвалідністю отримали соціальну послугу «догляд вдома», з них 237 отримали соціальні послуги безоплатно. Отримали адресну допомогу 713осіб.
     У сучасному світі молодь дуже мало часу приділяє старшому поколінню. А тим, у кого виросли і розлетілися по світу діти, обзавелися сім’ями онуки, теж необхідна підтримка. Добре, якщо хтось з родичів є поруч і не втратив свого милосердя, допомогає та піклується про них. Але життєві обставини різноманітні, не завжди рідні мають можливість бути поруч. Щоб не залишити таких людей на самоті, територіальний центр укладає з ними, або з їх працездатними дітьми, які за законом повинні надавати їм догляд та допомогу, але не можуть її надати з різних причин та обставин, договір про надання платних соціальних послуг. Замінити сім’ю літній людині не можливо, але отримати підтримку суспільства можливо. Протягом 2019 року 138 особи скористались платними послугами і отримують їх щомісячно. З переліком соціальних послуг та порядком прийому на облік до територіального центру, тарифами на платні соціальні послуги (заходами, які складають зміст соціальної послуги, з зазначенням орієнтовного часу на їх виконання), можливо ознайомитись у територіальному центрі щодня (крім вихідних) за адресою м. Кам'янка-Дніпровська, вулиця Центральна, 6 , за телефоном 2-31-01, 2-36-35, та у селі Велика Знам'янка вул. Українська, 80 тел. 93-2-24.
     У відділеннях територіального центру працюють добрі, чуйні, терплячі і сумлінні люди, які за службовим обов’язком і за покликом серця роблять все можливе, щоб літні люди не відчували своєї самотності.
     До речі, в Україні у першу неділю листопада відзначається День працівника соціальної сфери (згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99). З цієї нагоди вітаю усіх працівників, хто працює в соціальній сфері з професійним святом. Піклуючись про людину, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства. Щиро дякую вам за сумлінну працю і вірю: ми з вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра, у бажанні, щоб мешканці Кам'янсько-Дніпровської об’єднаної громади мали гідне життя. Нехай множаться наші добрі вчинки, здійснюються найкращі плани та задуми, а служіння обраній справі, чуйність та щедрість приносять вам людську шану та повагу!

Директор територіального центру
соціального обслуговування
М.А. Чорна (Марина Черная)



Вівторок, 29 Жовтня 2019 09:17 | Переглядів: 326