Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ТАЇНСТВО ХРЕЩЕННЯ - ВОРОТА В ПРОСТІР СПАСІННЯ

     10 вересня 2019 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Кам'янка-Дніпровська, благочинним Кам'янсько-Дніпровського церковного округу протоієрієм Олегом Чиквашвілі відбулося таїнство хрещення трьох діток із сімей, які перебувають на обліку КУ «Кам'янсько-Дніпровського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді» Кам'янсько-Дніпровської міської ради, як сім'ї, що опинились в складних життєвих обставинах.
     На початку заходу директор КУ «Кам'янсько-Дніпровського міського центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді» Людмила Петрівна Куницька висловила великі слова подяки настоятелю Храму Різдва Пресвятої Богородиці отцю Олегу за допомогу сім'ям, з якими сьогодні працюють спеціалісти Центру. Для присутніх біологічних та хрещених батьків було проведено бесіду щодо належного ставлення до своїх батьківських обов'язків, також підкресливши велику значимість дійства хрещення для духовного життя дітей, зазначила, що хрещення дітей є ознакою належного виконання батьківських обов'язків.
     У свою чергу, настоятель храму отець Олег виступив з промовою та зазначив, що єдиною обов'язковою вимогою в таїнстві хрещення є присутність з дитиною його хрещених батьків, хоча б одного, тієї ж статі, що й сам охрещений. Тобто, для хлопчика – чоловік, для дівчинки – жінка. В традиції зазвичай вибирають обох хрещених: батька та матір, але на жаль на сьогоднішній день дуже складно знайти хрещених, бо не всі згодні брати на себе таку відповідальність, деякі відмовляються з матеріальних причин, інші вже мають велику кількість хрещеників. Так сталося, що одній нашій сім'ї виникла така проблема, хрещена відмовилася від хрестин в останній момент але, ввійшовши в положення матері та дивлячись на щире бажання матері охрестити дитину все ж таки хрещення відбулося.
     Наприкінці заходу отцем Олегом було передано спеціалістам Центру гуманітарну допомогу у вигляді дитячих речей та іграшок для сімей, що опинились в складних життєвих обставинах.
     Працюючи з сім’ями, спеціалісти Центру надалі будуть надавати соціальні послуги з метою вирішення складних життєвих обставин, що склалися в сім’ях та в майбутньому планується захід на якому буде надано отриману гуманітарну допомогу.

Фахівець із соціальної роботи М.В.Литвиненко

Фахівець із соціальної роботи М.В.Солоп



Середа, 11 Вересня 2019 16:06 | Переглядів: 344