Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

НАШЕ «НАДВЕЧІР'Я» ОТРИМАЛО ПЕРШУ ПРЕМІЮ У ВІННИЦІ (+ ЕКСКЛЮЗИВНЕ ВІДЕО ВИСТУПУ)

     23-24 березня 2019 року в місті Вінниця відбувся IІ етап Національного Чемпіонату України з Фольклору «EUROFOLK-ВІННИЦЯ 2019». Фестиваль проводиться у рамках Міжнародного конкурсу «Таланти 21 століття» під егідою Європейської Асоціації Фольклорних Фестивалів - ЕAFF та офіційного партнера UNESCO.
     У фестивалі взяли участь колективи з усієї України в номінаціях автентичного фольклору (пісні, танці, обряди, звичаї), сучасної обробки фольклорних пісень і танців та інструментальної музики.
     Серед великої кількості учасників фестивалю був наш народний фольклорний колектив «Надвечір'я» Кам'янсько-Дніпровського міського будинку культури, під керівництвом Трошиної Ганни Іванівни.
     Учасники колективу віддали всю свою енергію, вклавши душу у виступ, захопивши глядачів щирою українською музикою та чудовим рівнем виконання. Наш колектив представив український автентичний фольклор на найвищому рівні і своєю самобутністю вирізнивсяся з-поміж інших учасників фестивалю.
     Слід зауважити, що презентація нашої Кам'янсько - Дніпровської міської об'єднаної територіальної громади на Національному Чемпіонаті такого рівня беззаперечно сприяє підвищенню її престижу, позиціонуючи як молоду, сильну та активну громаду, яка прагне розвиватися в усіх напрямках, в тому числі і в культурно-мистецькому просторі. Варто зазначити, що участь колективу в чемпіонаті відбулася за підтримки та за сприяння Кам'янсько - Дніпровської міської об'єднаної територіальної громади та її голови Антоненка Володимира Володимировича, за що учасники колективу висловлюють вдячність.
     За результатами фестивалю, народний фольклорний колектив «Надвечір'я» здобув звання найкращого в номінації «Групи фольклорних пісень, автентичний спів», отримавши ПЕРШУ премію.
     До того ж, Подяками Голови правління конкурсу «За сприяння участі Народного фольклорного колективу «Надвечір’я» у ІІ Національному Чемпіонаті з Фольклору «EUROFOLK - Вінниця 2019», а також за підтримку та значний внесок у відродження фольклорних традицій України» відзначено голову Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної територіальної громади Володимира Антоненка та начальника відділу культури та туризму виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради, а за сумісництвом - концертмейстера Народного фольклорного колективу «Надвечір'я» Андрія Грицюка.
     Тож вітаємо народний фольклорний колектив «Надвечір'я» з черговою, але дуже важливою перемогою та бажаємо нових творчих злетів!

Виконавчий комітет Кам’янсько-Дніпровської міської ради

ВІДЕО ВИСТУПУ



Понеділок, 25 Березня 2019 16:10 | Переглядів: 464