Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРО КІБЕРГБУЛІНГ ТА ПРИЧИНИ ЦЬКУВАННЯ РОЗПОВІЛИ ФАХІВЦІ ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ

     19 лютого в селі Велика Знам'янка на базі КЗ «Великознам'янської ЗОШ №1» спеціалістами КУ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді» Кам'янсько-Дніпровської міської ради проведено інформаційно-профілактичний захід з елементами відео- лекторію на тему: «Проблема булінгу в сучасних школах». У заході прийняли участь: провідний фахівець із соціальної роботи Центру соціальних служб - Коноплянко А.Г. та фахівці Центру - Бондюченко Т.М., Погорєлова О.О. Метою зустрічі було привернути увагу учнів до проявів насильства та жорстокого поводження серед учнівської молоді.
     На початку заходу усіх присутніх було проінформовано про діяльність Центру соціальних служб та потенційних отримувачів послуг, з якими працюють фахівці. Спеціалістами Центру були розкритті такі питання: «Поняття булінгу», «Форми булінгу. Кібергбулінг», «Ознаки та причини цькування", а також було продемонстровано відео, яке відображає наслідки булінгу. Окремо наголошувалось про відповідальність за скоєння правопорушення, яке супроводжувалось насиллям у школі, та її види. Учням було наголошено, що таке явище, як булінг – може статися з кожним, головне – не бути байдужим, не мовчати про проблеми насилля, повідомляти про насильницькі дії вчителям, батькам, поліції та спеціалістам Центру.
     Сьогодні найчастіше проблему булінгу в школі замовчують, не афішують випадки знущань. За таких умов проблема не усувається, а навпаки набуває більших обсягів і жорстокіших проявів. Запобігання та профілактика випадків шкільного насильства є важливим завданням центрів соціальних служб для сім'ї дітей та молоді, оскільки жорстоке ставлення до дитини неминуче призводить до негативних наслідків.
     По завершенню усім присутнім було роздано інформаційно-просвітницькі матеріали (буклети): «Не мовчи, і тобі допоможуть»; - 25 шт., «Куди звернутися по допомогу» - 25 шт., «Як почути рідну дюдину» - 25 шт., «Насильство – це злочин, від якого страждають найрідніші люди» - 25 шт., «Керування гнівом» - 15шт.

Провідний фахівець із соціальної роботи
А.Г. Коноплянко

Фахівець із соціальної роботи
О.О. Погорєлова



Середа, 20 Лютого 2019 14:04 | Переглядів: 461