Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ с.ВЕЛИКА ЗНАМ’ЯНКА від НАЦИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ

Братів згадаймо, поцілуймо матір,
І пригорнімо воїнів – батьків
І вчімось їхні рани шанувати,
Бо нас би з вами просто не було...
(Г.Светлична)

     Сьогодні, 6 лютого, у День звільнення села від ворожих загарбників, відбулися традиційні покладання квітів до всіх меморіалів, пам’ятників, обелісків, що розташовані на території Великої Знам’янки.
     Від імені голови громади Володимира Антоненка до присутніх звернувся депутат міської ради, директор КП "Агрознам’янка" Анатолій Бас, який привітав жителів та гостей села, побажавши миру та зауваживши, що у Кам’янсько-Дніпровській громаді завжди вшановують пам’ять загиблих та шанують ветеранів війни та праці.
     Олександра Дєєва, голова Великознам’янської ветеранської організації наголосила на тому, що 6 лютого є визначною датою в історії Великої Знам’янки та закликала берегти пам’ять про подвиги героїв майбутнім поколінням.
     Настоятель храму "Знамення" Анатолій Пшеничников говорив про те, що колись бійці, не знаючи своїх нащадків, віддали за них, тобто за нас із вами життя, з вірою в те, що ми будемо цього варті. Отець Анатолій щиро подякував кожному, хто прийшов цього дня вклонитися загиблим та померлим патріотам нашої Батьківщини.
     Також із привітальними словами до присутніх звернувся начальник першого відділу Василівського районного територіального центру обслуговування та соціальної підтримки, капітан Олександр Локі, нагадавши, що у ці лютневі дні 78 років тому йшли тяжкі бої за визволення Кам’янсько-Дніпровського району.
     Зранку ж усі охочі могли долучитися до служби у храмі села, де в тому числі правилася заупокійна за убієнними та загиблими.
     Протоієрей Анатолій Пшеничников також відслужив панахиду біля меморіального комплексу.
     Хвилиною мовчання вшанували жителі та гості села світлу пам’ять наших героїв.
     Працівники сільського та міського будинків культури провели мітинг-реквієм, нагадавши пам’ятні дати, лунали вірші та пісні на воєнну тематику. А їх помічники - діти: танцювальна група "Ілтанс +" та актори театрального гуртка "Мініатюра" порадували присутніх танком та віршами.
      Хочеться зазначити, що у с.Велика Знам’янка кожного року небайдужі жителі села різного віку, за покликом серця, приходять до місць поховань партизанів, солдат, активістів села. А поки жива пам’ять - живі й подвиги справжніх героїв.
     Тож ще раз вітаємо з визначною датою - Днем визволення села Велика Знам’янка від нацистських окупантів. Бажаємо тільки радісних новин, тільки світлих спогадів, миру нашій Батьківщині! І нехай кожна родина живе в достатку.
     Нагадаємо, що вже завтра, 7 лютого в індивідуальному порядку, враховуючи карантинні обмеження, усі охочі зможуть покласти квіти до пам’ятників, меморіальних комплексів, обелісків м.Кам’янка-Дніпровська, оскільки саме цього дня у далекому 1944 році відбулося остаточне вигнання нацистських загарбників із міста.
ЗТ- інфо, фото: В.Овчатова



Понеділок, 07 Лютого 2022 14:50 | Переглядів: 364