Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

🙋🙋‍♀️ТРЕНІНГ З ПРОФІЛАКТИКИ НАСИЛЬСТВА СЕРЕД СТАРШОКЛАСНИКІВ: «НЕ ВИЯВЛЯЙ БЕЗСИЛЛЯ, ТИ СИЛЬНІШИЙ ЗА НАСИЛЬСТВО!»

     👉Кожна людина колись відчувала себе незаслужено скривдженою або звинуваченою у чомусь, чого вона не робила. Такі звинувачення ми нерідко отримуємо не тільки від сторонніх людей, але й від близьких. У цій ситуації люди реагують по різному: хтось ображається нічого не кажучи, хтось злиться і веде себе агресивно, а хтось може гідно постояти за себе і спокійно зняти незаслужені звинувачення. Саме з такої проблеми щорічно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка допомагає усвідомити важливі речі.
     Тому, 03.12.2021 року на базі КЗ Навчально-виховний комплекс «Дитячий садок - загальноосвітня школа I-III ступенів» Кам'янсько-Дніпровської міської ради спеціалістами КЗ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб» Кам'янсько-Дніпровської міської ради – Коноплянко Аріною та Бортнік Наталією спільно з начальником відділу «Кам’янсько-Дніпровське бюро правової допомоги» Лілією Гуменюк був проведений тренінг з профілактики насильства серед старшокласників: «Не виявляй безсилля, ти сильніший за насильство!». Метою заходу було формування у підлітків негативної громадської думки до усіх форм жорсткого поводження, збільшення кількості підлітків, які отримали достовірну інформацію про проблему жорстокості та насильства і методах її подолання, виховання у дітей цілеспрямованості та відчуття відповідальності за свої слова і вчинки.
     ☝️Під час заходу підлітки ознайомились з поняттям шкільного насилля, його різновидами, обговорювались питання направлені на формування адекватної самооцінки та покращення відносин з оточуючими. Разом з психологом Центру діти виконували різноманітні цікаві вправи та розмірковували над такими важливими питаннями, як: «Що таке шкільне цькування?», «чому люди цькують інших?», та «як цькування впливає на людей, які це роблять?».
     🤝 У свою чергу, Лілія Гуменюк розповіла дітям про державні установи, що надають допомогу постраждалим від насильства та адреси куди можна звернутися за допомогою в разі необхідності.
     🙌 Під час зустрічі діти із задоволенням залучалися до вправ та роздумів, ділилися своїми думками та запрошували до себе ще наступного разу. Всього заходом було охоплено 20 осіб.

КЗ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб»



субота, 04 Грудня 2021 12:47 | Переглядів: 251