Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

👉ЗАХІД ДЛЯ ПРИЙОМНИХ БАТЬКІВ ТА БАТЬКІВ-ВИХОВАТЕЛІВ НА ТЕМУ: «ПРОФІЛАКТИКА ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ»

📌На сьогодні сімейна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є пріоритетною. Але виховання дітей – це нелегка щоденна праця, яка потребує багато знань, сил та енергії. Після двох років перебування дитини в прийомній сім'ї у прийомних батьків, як правило, з'являється зайва тривога та може виникнути емоційне спустошення. Спеціалістами КЗ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб» Кам'янсько-Дніпровської міської ради постійно проводиться відповідна робота та надається соціальна підтримка батькам-вихователям та прийомним батькам, як з метою запобігання їх емоційного вигорання, так і з метою створення оптимальних умов для фізичного, психічного та соціального розвитку дітей, які виховуються у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу.

⌚️Тому 01.12.2021 року спеціалістами центру був проведений захід для прийомних батьків та батьків-вихователів на тему: «Профілактика емоційного вигорання прийомних батьків та батьків-вихователів», з метою формування позитивних установок у свідомості батьків, що сприяють корекції батьківської поведінки. Завдання заходу полягали в гармонізації сімейних взаємовідносин через формування культури переживань та вираження своїх почуттів, в корекції поведінкових та емоційних реакцій прийомних батьків та в розвитку комунікативних форм поведінки в родині.

👨‍👩‍👧‍👦На зустрічі прийомні батьки та батьки-вихователі дізналися, як запобігати наступу або посиленню емоційного вигорання, а для того, щоб з'ясувати наскільки вони емоційно вигоріли в контакті з дитиною, необхідно було пройти тестування «Батьківське вигорання - це про вас?».
Наприкінці заходу прийомні батьки та батьки-вихователі ділилися своїми враженнями від спілкування, висловили думку про те, що на сьогодні тема емоційного вигорання є дуже актуальною та висловили подяку за отриману цікаву інформацію. Робота в даному напрямку буде продовжена і на далі.

✍️КЗ «Кам'янсько-Дніпровський міський центр соціальних служб»



Четвер, 02 Грудня 2021 10:07 | Переглядів: 262