Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ТЕХНІЧНИЙ СТАН КАНАЛІЗАЦІЙНИХ НАСОСНИХ СТАНЦІЙ ТА ОЧИСНИХ СПОРУД ГРОМАДИ, ПІДСУМКИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ТА ВІДПОЧИНКУ ДІТЕЙ ТА ІНШІ ПИТАННЯ - ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ РАДИ

У п’ятницю, 19 листопада, під головуванням міського голови Володимира Антоненка, пройшло чергове засідання виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради. У засіданні взяли участь члени виконкому, начальники відділів міської ради, представники комунальних підприємств громади. На засіданні виконкому загалом опрацьовано понад 50 питань порядку денного, у т.ч. щодо:
- надання соціальних матеріальних допомог та допомог на поховання;
- присвоєння та зміни поштових адрес об’єктів нерухомого майна;
- розгляду висновку про виконання умов Контракту директором КП «Агрознам’янка»;
- постановки на соціальний квартирний облік дітей-сиріт;
- погодження заходів щодо влаштування меліоративних систем;
- створення діючої комісії для обстеження стану житлових будинків, об’єктів цивільного та громадського призначення на території Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади;
- призначення піклувальника над неповнолітніми та малолітніми дітьми;
- влаштування малолітньої дитини, позбавленої батьківського піклування, до прийомної сім’ї;
- надання дитині статусу сироти тощо.

Під час засідання директор комунального підприємства КП «Водоканал» прозвітував перед членами виконкому про технічний стан каналізаційних насосних станцій та очисних споруд комунального підприємства «Водоканал». Відповідно до інформації директора комунального підприємства Костянтина Чебукіна каналізаційне господарство КП «Водоканал» складається з 6 каналізаційних насосних станцій, головної каналізаційної станції та каналізаційних мереж протяжністю 31 км. Власники домогосподарств та підприємства Кам’янсько-Дніпровської громади є абонентами комунального підприємства, з якими відповідним чином укладені угоди: 878 - з власниками домогосподарств та 23 - з господарюючими абонентами. Міська каналізаційна мережа збудована з чавунних труб, термін експлуатації яких перевищує понад 50 років. Не зважаючи на це, комунальне підприємство утримує мережу в робочому стані, хоча вона конче потребує модернізації. Рішенням міської ради у 2019 році затверджена проєктна документація на виконання робіт з реконструкції міських каналізаційних мереж, передбачених регіональною цільовою програмою «Питна вода Запорізької області на 2021-2030 роки». Вартість проєкту складає майже 1,5 млн грн. Виконання цих робіт поліпшить обслуговування ділянок каналізаційних мереж. Також Костянтин Чебукін прозвітував про роботу очисних споруд, які знаходяться за адресою: м. Кам’янка-Дніпровська, вул. Промислова, 3А, та зазначив, що при проєктуванні будівництва цих споруд, не було враховано реальні обсяги надходження стічних вод в міську каналізаційну систему. Значною проблемою, яка потребує найскорішого вирішення є заміна 70 метрів сталевих труб діаметром 35 мм для скиду стоків після очищення в водосховище та 30 метрів сталевих труб діаметром 100 мм, які подають стоки на аераторні установки.

Членами виконкому було взято вищезазначену інформацію до відома та зобов’язано директора КП «Водоканал» розробити заходи:
- щодо забезпечення населення питною водою належної якості та поліпшення умов санітарії у громаді;
- щодо відведення стічних вод, що не несуть загрози забрудненню Каховському водосховищу за умови скорочення витрат виробництва та втрат води, що неможливо без впровадження нових енергозберігаючих технологій, реконструкції та модернізації наявного обладнання та повної заміни мереж водопостачання та водовідведення;
- не допускати забруднення питної води централізованих систем водопостачання;
- визначити першочерговість дій щодо розвитку системи водопостачання та водовідведення на всій території громади, передбачити необхідні кошти на ремонт та реконструкцію діючих водопровідно-каналізаційних мереж;
- привести у відповідність до вимог санітарного законодавства водозабірні споруди.

Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році на засіданні виконкому прозвітувала начальник відділу охорони здоров’я та соціальної сфери Олена Авдєєва. У Кам’янсько-Дніпровській міській громаді було розроблено та затверджено місцеву Програму оздоровлення та відпочинку дітей громади на 2020-2022 роки. На черзі для отримання путівок на оздоровлення у 2021 році перебувала 31 дитина пільгових категорій населення, 12 дітей вищезазначеної категорії оздоровлено. Також Олена Миколаївна повідомила, що у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні, табори, які перебувають на базі закладів освіти громади не працювали, у зв’язку з введенням обмежувальних заходів.

Враховуючи інформацію начальника відділу охорони здоров’я та соціальної сфери, рішенням виконкому відділи охорони здоров’я та соціальної сфери, освіти, молоді та спорту, службі (відділу) у справах дітей виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради зобов’язано: посилити роботу щодо інформування населення Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади про можливість оздоровлення дітей пільгових категорій, а також організувати та забезпечити належну роботу у 2022 році таборів з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти Кам’янсько-Дніпровської міської ради.

Тож, 19 листопада на засіданні виконкому Кам’янсько-Дніпровської міської ради було розглянуто всі питання порядку денного та прийняті відповідні рішення.

Головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи
Марина ЛИТВИНЕНКО



Середа, 01 Грудня 2021 13:39 | Переглядів: 322