Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

СЕРПНЕВА (НЕ)КОНФЕРЕНЦІЯ ПЕДАГОГІВ КАМ’ЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ ГРОМАДИ «ВЧИТЕЛЬ ЯК ПРОВІДНИК НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ»

🙌Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневими конференціями педагогічних працівників, які визначають стратегічні пріоритети розвитку освіти, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості.
👉Серпнева конференція - особлива педагогічна традиція, зігріта теплом останніх літніх днів і любов'ю до професії.
     Це час відліку нових справ, нового витка життя в освіті, що знаменує початок шкільного марафону довжиною ще в один рік.
👩‍🏫🧑‍🏫Ця подія об’єднала пів сотні вчителів і нашої громади, керівників закладів освіти, громадських організацій. Всі ми різні, але нас об’єднує одне: бажання бути ефективними та навчати наших дітей так, щоб вони стали успішними та щасливими!
30 серпня на базі КЗ «Великознам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3» відбулася серпнева (не)конференція -2021 «Вчитель як провідник Нової української школи». Мета цієї зустрічі: підтвердити, що Нова українська школа буде успішна, якщо в неї успішний учитель: адже він дедалі більше набуває ролі координатора і консультанта, тобто особи, яка, навчаючи учнів, скеровує їх до самостійної роботи, створює для цієї роботи умови, координує її і дозволяє учням побачити свої досягнення.
✅Захід відбувся за сприяння голови Кам’янсько-Дніпровської громади Володимира Антоненка та за участі заступниці Олени Венедиктівни Козулькової і начальника відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради Маріанни Вакули. Також у серпневій (не)конференція -2021 «Вчитель як провідник Нової української школи» взяли участь головний редактор газети «Знамя труда» Валентина Овчатова та директор КУ «Інклюзивно-Ресурсний Центр» Кам'янсько-Дніпровської міської ради Наталія Тюрина (з доповіддю про діяльність установи).
     Вже втретє зібралося вчительство у такому цікавому та інноваційному форматі, перехопивши прапор проведення заходу від КЗ «Кам'янсько-Дніпровський НВК» Кам'янсько-Дніпровськoї міської ради, які проводили серпневу (не)конференцію-2019.      Цей нетрадиційний підхід захопив та запалив учителів до нових звершень, реалізації цікавих думок та продуктивного спілкування.
🤝Маріанна Вакула, начальник відділу освіти, взявши участь у заході, привітала присутніх і окреслила пріоритетні завдання освітян у новому навчальному році. Організатори презентували досвід у реалізації масштабного проекту під назвою: «Вчитель як провідник Нової української школи».
    Зарядитися енергією та створити позитивний настрій допомогла ранкова зустріч, яку підготувала та провела вчитель початкових класів Марія Добишева.
     Під час Speed Geeking (швидкого знайомства) експерти (вчителя КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3») зацікавили освітян короткими презентаціями. А вже кожен з присутніх для себе визначав: якого експерта відвідати, на якій локації побувати.
👍А які ж були локації? «Розвиток пізнавальної активності учнів інклюзивного класу в умовах НУШ», обмін досвідом від Наталії Козорєзової - вчителя початкових класів, Олени Воробйової - асистента вчителя. «Веселі цеглинки» - практичне заняття, яке провела Ольга Бобир, вчитель початкових класів. «Виконання квітки маку технікою канзаши» - майстер-клас від Тетяни Іколенко, випускниці школи, мами чудових діточок, які є учнями школи, а також Тетяни Попадинець, вчителя початкових класів. «Навчаємося разом: компетентні батьки-успішні та щасливі діти», мінітренінг провела Тетяна Приладишева, вчитель початкових класів. «Animal Land», урок-подорож провела Марія Петрова, вчитель англійської мови. «Техніка Гризайль» майстер-клас від Лариси Точиліної , вчителя образотворчого мистецтва.
💪До того ж під час заходу пройшла благодійна акція «Учительство-дітям». Разом ми всі - велика сила. Дякуємо всім і кожному, хто відгукнувся допомогти дітям, які потребують особливої уваги.
🖐️Завершилося свято музичним калейдоскопом: фланкіровка у виконанні учнів 8 та 11 класів (керівник Лариса Точиліна), флешмобом від учнів 7, 8 та 10 класів (керівник Ганна Полякова), піснями від учнів 6 та 8 класів (керівник Сергій Петров).
     День, проведений у колі однодумців, був плідним та результативним! Захід - цікавим та насиченим. Дякуємо всім, хто долучився до цієї події та спільними зусиллями зробив цей день особливим, унікальним, несхожим на інші.
💐 Побажати хочемо всім освітянам Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади здоров’я, натхнення, щастя, миру, творчих успіхів, креативних ідей та вдалого нового навчального року!
     ☝️Попереду цілий навчальний рік, а це – безліч можливостей для натхненної роботи!

✍️Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради

📸 Фото: Валентина Овчатова



Понеділок, 30 Серпня 2021 16:17 | Переглядів: 181