Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

👉ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ ПРИ ВИКОНАВЧОМУ КОМІТЕТІ КАМʼЯНСЬКО-ДНІПРОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

     26 серпня 2021 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олени Козулькової було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Камʼянсько-Дніпровської міської ради.
➡ На засіданні комісії було розглянуто 8 питань стосовно соціально-правового захисту дітей, а саме: про надання дозволу на вчинення правочину від імені неповнолітньої дитини; про доцільність/недоцільність позбавлення батьківських прав відносно малолітньої дитини та надання відповідного висновку органу опіки та піклування; про визначення місця проживання малолітніх дітей; про призначення піклувальника над неповнолітнім; про неналежне виконання батьківських обов’язків відносно малолітніх дітей у двох окремих сім’ях з села Велика Знам’янка та міста Камʼянка-Дніпровська.
📌 Цього разу особливої уваги членів комісії потребувало питання про погодження/непогодження зняття дитини, позбавленої батьківського піклування, з реєстрації місця проживання. Згідно п. 26 постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» зняття з реєстрації місця проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, стосовно яких встановлено опіку та піклування, здійснюється за погодженням з органами опіки та піклування.
👉 Приймаючи рішення по даному питанню, необхідно було відразу розв'язувати питання подальшої реєстрації дитини. Для розгляду даного питання, на засідання комісії також було запрошено спеціаліста відділу Камянсько-Дніпровського бюро правової допомоги Мелітопольського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмилу Антоник.
✅ На засіданні комісії були затвердженні індивідуальні плани соціального захисту 4 дітей, залишених без батьківського піклування, 1 дитини-сироти та 6 дітей з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, та прийняті колегіальні рішення.

✍️Виконавчий комітет
Камʼянсько-Дніпровської міської ради



П'ятниця, 27 Серпня 2021 15:48 | Переглядів: 187