Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ІНІЦІЮВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ СПІВРОБІТНИЦТВА ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД, ФІНАНСУВАННЯ ПІЛЬГ ТА ПРОГРАМ ЗГІДНО З ПІДПИСАНОЮ УГОДОЮ ПРО СПІВПРАЦЮ З УПРАВЛІННЯМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВАСИЛІВСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТА ІНШІ ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ

26 травня поточного року відбулась шоста сесія Кам’янсько-Дніпровської міської ради дев’ятого скликання під головуванням очільника Кам’янсько-Дніпровської громади Володимира Антоненка. Порядок денний чергової сесії налічував понад сто тридцять питань, які напередодні були ретельно розглянуті та опрацьовані профільними депутатськими комісіями. Разом з депутатами міської ради, на засіданні також були присутні посадові особи міської ради, представники райдержадміністрації, ЗМІ тощо.


На початку засідання начальник Фінансового відділу міської ради Віра Трикашна винесла на затвердження депутатському корпусу звіт про виконання бюджету Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади за I квартал 2021 року. З більш детальною інформацією про підсумки виконання бюджету можна ознайомитись в газеті «Знамя труда» від 29.05.2021 №22 та на офіційному сайті Кам’янсько-Дніпровської міської ради.


Також депутати розглянули доповнення та зміни до бюджету нашої громади на 2021 рік, прийнявши низку відповідних змін, у тому числі було збільшено видатки:
- КНП «Кам»янсько-Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги» на оплату за навчання лікаря згідно законодавства України з працевлаштуванням до Великознам»янської АЗПСМ №2;
- КД МКП «Карат» на надання послуг з грейдування територій та придбання реле часу;
- КП «Водоканал» на придбання полімер піщаних люків для системи водопостачання (люки необхідні для встановлення на водопровідних та каналізаційних колодязях по вул. Центральна, де проводиться ремонт дорожнього покриття) тощо.


Було збільшено й видатки на освітню, культурну та соціальну сфери, в тому числі для закладів дошкільної освіти: на придбання дитячих замків – блокіраторів для вікон; на повірку газових лічильників; на медичний огляд та лабораторні дослідження на гельмінтози, наявність збудників кишкових інфекцій та заліку з санітарного мінімуму тощо.


Рішенням сесії депутати також прийняли рішення про фінансування реконструкції мереж газопостачання котелень КЗ «Великознам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» та КЗ НВК «Дитячий садок-ЗОШ І-ІІІ ступенів».

У зв’язку з підписаною Угодою про співпрацю з Управлінням соціального захисту населення Василівської райдержадміністрації Запорізької області, депутати підтримали спрямування планових асигнувань, які передаються з загального фонду бюджету Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади до загального фонду Василівського районного бюджету, а саме:
- на фінансування пільг за послуги зв’язку пільгових категорій, які зареєстровані на території Кам»янсько-Дніпровської міської територіальної громади на 2021 рік;
- на реалізацію Програми підтримки діяльності фізичних осіб по наданню соціальних послуг громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги та зареєстровані на території міської територіальної громади Кам»янсько-Дніпровської міської ради на 2021 рік.


Варто підкреслити, що одним з головних питань сесії, що минула, стало питання, ініційоване головою Кам»янсько-Дніпровської громади Володимиром Антоненком – організація співробітництва територіальних громад. Як зазначив Володимир Володимирович, плідна співпраця важлива для кожного жителя як нашої, так і сусідніх громад, що отримують медичні послуги у комунальному некомерційному підприємстві «Кам’янсько-Дніпровська міська лікарня». Нагадаємо, що КНП «Кам’янсько-Дніпровська центральна районна лікарня», згідно з чинним законодавством, в результаті передачі до власності нашої громади медичних закладів, які перебували на балансі колишнього району, була реорганізована в міську лікарню. У зв’язку із вищезазначеним, суттєво зросли й видатки бюджету Кам’янсько-Дніпровської громади на 2021 рік. Міський голова підкреслив, що можлива згода на таке співробітництво зі сторони голів інших громад була б виваженим кроком, направленим на благо людей. Відповідним рішенням депутатський корпус одноголосно підтримав ініціативу Володимира Володимировича Антоненка.


Цього ж дня начальник відділу житлово-комунального господарства та комунальної власності Світлана Безкоровайна проінформувала депутатів з питань, що стосувались затвердження проєктно-кошторисних документацій на різні об»єкти, серед яких:
- "Капітальний ремонт дороги по вулиці Водяна с. Велика Знам'янка ".
- "Капітальний ремонт дороги по вулиці Виноградна с. Велика Знам'янка».
- "Капітальний ремонт дороги по вулиці Жуковського с. Велика Знам'янка».
- "Капітальний ремонт покриття по вул. Шевченка від пров. Зої Космодем'янської до вул. Зелена м. Кам'янка-Дніпровська».
- "Капітальний ремонт покриття по вул. Олександрівська м. Кам'янка-Дніпровська ".
- "Капітальний ремонт покриття по вул. Вишнева від буд. № 24 до пров. Світлий м. Кам'янка-Дніпровська ".
- "Капітальний ремонт покриття по вул. Каховська від пров. Амурський до пров. Гастелло (ділянка №1) та від буд. № 243а до буд. № 235 (ділянка №2) м. Кам'янка-Дніпровська".
- "Капітальний ремонт покриття по вул. Ярослава Мудрого від буд. №120 до буд. №144 (ділянка №1) та від буд. № 146 до буд. № 170 (ділянка №2) м. Кам'янка-Дніпровська".


Зазначимо, що підготовка до виготовлення та затвердження проєктно-кошторисної документації на важливі об»єкти, що розташовані на території громади, проводиться на постійній основі фахівцями Кам’янсько-Дніпровської міської ради, а кожному винесеному рішенню передує злагоджена та кропітка підготовча робота співробітників міськвиконкому під особистим контролем голови громади.


Багато жителів Кам’янсько-Дніпровської міської територіальної громади вже змогли позитивно оцінити роботу відділу «Центр надання адміністративних послуг» та сектору «Територіальний підрозділ відділу «ЦНАП» виконавчого комітету Кам’янсько-Дніпровської міської ради. Рішенням сесії цього дня доповнено Перелік адміністративних послуг, що надаватимуться через ЦНАП, що означає ще більш ефективну роботу цього підрозділу.


Результатом проведеної сесії став розгляд усіх питань, що складали порядок денний, та прийняття важливих рішень для стабільної життєдіяльності нашої Кам’янсько-Дніпровської громади та її жителів. На завершення засідання, голова громади Володимир Антоненко подякував всьому депутатському корпусу та колективу виконавчого комітету міської ради за проведену роботу, виважені рішення та конструктивний діалог.


Валентина Овчатова, головний редактор газети «Знамя труда»
(Фото автора)



П'ятниця, 04 Червня 2021 15:50 | Переглядів: 211