Офіційний сайт Кам’янсько–Дніпровської міської ради Василівського району Запорізької області

Розділи

Корисні посилання

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

ВЗАЄМОДІЯ СУБ’ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

     ☝️ Проблема насильства в сім’ї є досить гострою для нашої суспільства. Останнім часом кількість повідомлень про випадки вчинення насильства значно зросла, постраждалі перестали замовчувати факти жорстокого поводження з ними. Такі звернення потребують оперативного втручання та спеціалізованої допомоги.
     З метою надання юридичних, психологічних, соціальних послуг та консультацій задля вирішення складних життєвих питань, 21 травня 2021 року на базі Комунального закладу «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб» Камʼянсько-Дніпровської міської ради було проведено правопросвітницький захід на тему: «Насильство в сім’ї: відповідальність кривдника» для сімей, які перебувають на обліку центру, як такі, що опинились у складних життєвих обставинах.
     👉 Заради припинення поширення цього негативного явища та захисту дітей, які потерпають від насильства, нормами адміністративного та кримінального законодавства передбачені основні засади відповідальності за вчинення даних протиправних дій. Проте, це далеко не єдиний елемент у системі заходів, необхідних для ліквідації насильства у сім’ї.    Необхідною є ефективна взаємодія всіх органів та установ, які уповноважені здійснювати попередження цього соціально - негативного явища, також широкий доступ до інформації із проблеми профілактики насильства у сім’ї, плідного співробітництва громадських організацій, органів влади та місцевого самоврядування, а також активної протидії кожного з нас цьому принизливому для людської гідності явищу.
     На захід були запрошені начальник відділу Камʼянсько-Дніпровського бюро правової допомоги Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Лілія Гуменюк та інспектор ювенальної превенції Василівського районного управління поліції – Марина Шемякіна. Під час зустрічі обговорювались питання домашнього насилля, що являється причиною скоєння злочину, як реагувати на такі випадки, куди звернутись за допомогою, та які послуги можливо отримати аби вирішити дану проблему.
     🤝 По закінченню заходу, запрошені сім’ї мали змогу під час індивідуальних бесід отримати відповіді на хвилюючі запитання, та отримати консультацію від фахових спеціалістів.

КЗ «Камʼянсько-Дніпровський
міський центр соціальних служб»



Понеділок, 24 Травня 2021 13:57 | Переглядів: 198